Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se v rámci rakouského soustředění zaměří na systém hry

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se v rámci rakouského soustředění zaměří na systém hry

Po nedělní cestě z Prahy do rakouského Bad Leonfeldenu absolvovali v pondělí sparťané úvodní kompletní tréninkový den herního kempu. Během úvodních tréninků měli svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného na programu jak herní nácviky se střelbou, tak cvičení zaměřené na taktiku.

„Chceme se zaměřit na systém, kterým chceme hrát. Chceme se zaměřit v největší míře na odstraňování chyb, které nás provázely v posledních zápasech, například s Trenčínem. Ten byl ovlivněný i pohybem, který nebyl z naší strany optimální. Potřebujeme odstranit chyby jak v obraně, tak se budeme zaměřovat na přechodovou a útočnou fázi,“ prozradil hlavní kouč Sparty, co bude hlavní náplní úvodních dnů soustředění.

„Zaměříme se také na standardní situace, což je další oblast, kde jsme měli problémy. To se týká jak defenzivy, tak útočných situací, ze kterých jsme byli málo efektivní,“ pokračoval trenér.

K týmu se připojilo trio reprezentantů – Koubek, Kadlec a Šural – všichni naskočili hned do plného tréninku. „Rozhodli jsme se tak ze dvou důvodů. Zaprvé není moc čas jim dopřát nějaké zapracovávací tréninky, ale oni navíc přišli dobře připravení, takže v tom není žádný problém,“ uvedl Zdeněk Ščasný.

Nováčkem je také David Holoubek, trenér úspěšné devatenáctky, který rozšířil realizační tým. Během tréninků je hodně slyšet a svými postřehy hned od začátku soustředění pomáhá mužstvu. „David si hledá cestu mezi nás, to je normální. Neurčovali jsme mu striktně, co může a co nesmí, takhle to nastavené nemáme,“ uvedl Ščasný.

„Každý z nás je trochu jiný. Zdeněk Svoboda je hodně uzavřený do sebe, spoustu věcí si píše během zápasů a pak to konzultujeme. Standa Hejkal je hodně emotivní, David je také takový. Já jsem rád, protože potřebujeme, aby kluci byli během tréninku upozorňováni na chyby a odstraňovali špatné návyky,“ pokračoval trenér, který nevylučuje, že by mohl do týmu ještě někdo přijít.

„Možnost tady je, protože pořád ještě může dojít k nějakým odchodům. Takže nic se nedá vyloučit, ale byl bych rád, aby se případné změny jak směrem z týmu, tak do týmu, vyřešily co nejrychleji, protože času do začátku kvalifikace Ligy mistrů už moc nezbývá,“ uvedl sparťanský trenér, jehož svěřence čeká v přípravě švýcarský Young Boys Bern, se kterým se může utkat i v již zmíněné Lize mistrů, konkrétně v třetím předkole.

„Víme o tom, zvažovali jsme to, ale já osobně v tom nevidím problém, protože jsem věděl, že tu ještě nebudeme mít celý kádr a do toho prvního zápasu nezasáhne kompletní kádr. Na druhou stranu, i kdyby to pak takhle dopadlo, tak oba týmy budou mít o tom druhém dostatek informací ne jen na základě jednoho přáteláku. Beru to tak, že to bude kvalitní prověrka,“ dodal sparťanský kouč.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru