Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Plzeň pravděpodobně čeká cesta do Ázerbájdžánu, Sparta narazí na Steauu

Plzeň pravděpodobně čeká cesta do Ázerbájdžánu, Sparta narazí na Steauu

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v 3. předkole Ligy mistrů střetnou s vítězem zápasu mezi ázerbájdžánským Karabachem a lucemburským Dudelange. První utkání vyhrál Karabach doma 2:0. Pražskou Spartu čeká duel proti rumunskému vicemistrovi Steaue Bukurešť. Rozhodl dnešní los v Nyonu.

Trojnásobný ázerbájdžánský mistr Karabach vypadl v loňském ročníku ve 3. předkole Ligy mistrů s Celticem Glasgow po výsledcích 0:0 a 0:1. O rok předtím rovněž nestačil ve 3. předkole na Salcburk po výsledcích 2:1 a 0:2. Zápasy v evropských pohárech hraje mistr na národním stadionu Tofika Bachramova v Baku s kapacitou 31 tisíc diváků.

Klíčovou postavou Karabachu je španělský křídelní útočník Dani Quintana a nejlepším střelcem Brazilec Reynaldo, v týmu je sedm ázerbájdžánských reprezentantů, kteří narazí na český národní tým v kvalifikaci mistrovství světa. Kapitánem reprezentace je Rašat Sadygov.

Rumunská Steaua již vybojovala 26 mistrovských titulů, jenže v uplynulé sezoně skončila druhá za Astrou Giurgiu. V roce 1986 dokázala zaslouženě vyhrát Pohár mistrů evropských zemí, který po několika letech změnila UEFA na Ligu mistrů. Čtyři hráči týmu reprezentovali Rumunsko na letošním mistrovství Evropy. Největší fotbalovou hvězdou rumunského celku je Nicolae Stanciu, kapitánem mužstva je výborný stoper Fernando Varela.

Steaua se střetla s českými týmy zatím dvakrát, jen s pražskou Slavií, která po výborných výkonech v letech 1999 a 2007 postoupila. Poslední čtyři střetnutí mezi českými a rumunskými mužstvy, ale skončila ve prospěch Rumunska.

První zápasy se hrají 26. a 27. července, odvety 2. a 3. srpna. Oba české celky pravděpodobně odehrají úvodní zápasy na domácím hřišti a odvetu na půdě soupeře. Definitivní termíny potvrdí UEFA.
Čtsa, kc,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru