Nacházíte se
Úvodní stránka > Handicapovaní > Šest medailí českých handicapovaných cyklistů na SP

Šest medailí českých handicapovaných cyklistů na SP

Velmi dobře vstoupili do bojů finálového podniku Světového poháru v baskickém Bilbau čeští handicapovaní cyklisté. V časovce se představilo dvanáct našich závodníků a plná polovina jich vystoupila na stupně vítězů.

V kategorii handbike H1 se jako první z Čechů na start postavil náš nejlepší handbiker současnosti, Patrik Jahoda, který zajel vynikající jízdu a s více jak půlminutovým náskokem zvítězil před Finem Polvim a Rakušanem Bachmaierem. Po letošním vítězství v silničním závodě na SP v Ostende a druhém místě v časovce rovněž v Ostende, je to Patrikova již třetí medaile z podniků světového poháru 2016.

sp bilbao 013

Ivo Koblasa v kategorii C2 ve velmi napínavém souboji nestačil pouze na irského závodníka Lynche, který zvítězil o pouhých 14 vteřin.

Stoupající formu před hrami v Riu potvrdili další dva čeští jezdci – Jiří Ježek (C4) a Tomáš Kajnar (C5). Oběma závodníkům unikla medaile jen o vlásek. Ježkovi chyběly ke stupňům vítězů jen necelé tři vteřiny a oba si tak odváží z Bilbaa nepopulární čtvrté místo a bramborovou medaili. „Super časovka, mám fakt radost. Samozřejmě, jak jinak, zase čtvrté místo, ale tentokrát to znamená nejlepší výsledek v časovce po mém návratu po zranění. A navíc jen 2,5 vteřiny od bronzu,“ napsal na svém facebooku Jiří Ježek, šestinásobná paralympijský vítěz.

Ježek Jiří-13686661_10155196523522316_9107784892534513082_n

Další z letošních účastníků letních paralympijských her David Vondráček vybojoval v kategorii tricyklů svůj letošní první cenný kov, když zajel druhý nejlepší čas a sklonil se jen před jihoafrickým jezdcem Viljoenem.

V ženách se dařilo Tereze Diepoldové (C2), která zvítězila s více než minutovým náskokem před Němkou Marzinkeovou. V závodě tricyklů kategorie T2 zvítězila Lada Ekrtová  a Iveta Kolínská (T1) vybojovala stříbro.

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru