Diuepoldová tereza

Ve finálovém závodě Světového poháru handicapovaných cyklistů ve španělském Bilbau se před blížícími paralympijskými hrami v Rio de Janeiru představila ve skvělé formě Tereza Diepoldová. Již v pátek  zvítězila v časovce a dnes přidala prvenství i silničním závodě v kategorii C2. Podruhé ve své kariéře získala prestižní křišťálovou trofej pro celkovou vítězku Světového poháru.

Studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK v Praze a členka týmu Nutrend Specialized Racing tak navázala na rok 2012, kdy se jí krátce před paralympijskými hrami v Londýně podařil podobný triumf.

Pódiové umístění v silničním závodě vybojoval také Ivo Koblasa závodící v kategorii C2, když v závěrečném spurtu vybojoval bronzovou medaili. Pro Iva to byla již druhá bronzová v Bilbau.ivo koblasa_spurt

Velmi dobře si vedli i další naši reprezentanti v kategoriích C4 a C5, kdy Jiří Ježek obsadil sedmé místo a Tomáš Kajnar šesté. Česká reprezentace handicapovaných cyklistů si tak odváží z finálového závodu světového poháru neuvěřitelné množství deseti medailí v různých kategoriích.

Reprezentační výběr pro paralympijské hry Rio 2016 nyní bude čekat více než měsíc dlouhá závěrečná příprava. Český paralympijský tým bude odlétat do Ria de Janeira 1. září a první start je čeká na velodromu v dráhových soutěžíc 8. září.

Výsledky:

Silniční závod s hromadným startem:

Muži:

C2 (60 km): Lacroix (Fr.) 1:34:37, …3. Koblasa (ČR) stejný čas.

C4 (80 km): Pittacolo (It.) 1:55:47, …7. Ježek (ČR) +2:44.

C5 (80 km): Abraham (Niz.) 1:56:10, …6. Kajnar +3:51, 12. Zajíc (oba ČR) +5:53.

Ženy:

C2 (50 km): Diepoldová (ČR) 1:37:23.

 

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles