Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Hradec se vrátil vítězně, Bohemka nezvládla poslední čtvrthodinu

Hradec se vrátil vítězně, Bohemka nezvládla poslední čtvrthodinu

Tým Bohemians, ze všech týmů první ligy Epojisteni.cz nejvíc oslabený odchodem jedenácti hráčů, svou premiéru v novém ročníku nezvlád, stejně jako minulý rok. V neděli v Ďolíčku podlehl  0:3 Hradci  Králové, který se vítězně vrátil do nejvyšší fotbalové soutěže.

Domácí před svými skvělými fanoušky podlehli nejhorším výsledkem od  roku 2013. Ve zkratce by se dalo napsat, že velmi dobře začali a špatně skončili. V první půlhodině totiž měli několik gólových šancí, včetně sporně neuznaného gólu  Bergra, ale  posledních  patnáct minut je možné přirovnat boxerskému k.o.

Pád  Bohemians začal v 74.minutě, kdy Pázler střídající čtyři minuty předtím Černého, z trestného kopu, téměř z třiceti metrů, překonal pozdě reagujícího brankáře Fryšteckého. O pět minut později si dal Gajič vlastní gól a chvilku před závěrečným hvizdem dost chybujícího rozhodčího Fraňka dovršil zkázu domácích proniknuvší Malinský.

Tak  vysokou porážku si hráči  Bohemians za bojovný a snaživý nezasloužili.  Avšak fotbal nejednou nemá logiku, což už před lety tvrdil někdejší trenér vršovického týmu  Pospíchal. A nynější trenér Koubek po utkání konstatoval: “ Matematicky 0:3  to vypadá za jednoznačnou záležitost pro toho, kdo zápas neviděl.  Bohužel fotbal bývá někdy velmi krutý a o tom jsme se dnes přesvědčili. Průběh zápasu dlouho naznačoval, že se Hradec, hrající na rychlé brejky, spokojí s remízou. Avšak gól z trestňáku a pak ještě vlastní byl ranou do zad.“

Trenér hostí Frimmel: “  Naše radost je veliká, věděli jsme, že ve Vršovicích se nevyhrává, o čem se dřív přesvědčoval hradecký tým. Nejvíc jsem si oddechl, kdy když rozhodčí brzy po začátku neuznal pro ofsajd domácím gól. Nečekané vítězství  hráčům  zvýšilo sebevědomí.“

Bohemians Praha 1905 – FC Hradec Králové 0:3 (0:0)

Branky: 74. Pázler, 79. Gajič (vlastní), 90. Malinský. Rozhodčí: Franěk – Kotík, Dobrovolný. ŽK: Jindřišek, Krch – P. Černý, Chleboun, Malinský. Diváků: 4832.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Křapka, Krch, Gajič, Havel – Berger (69. Bartek), Čížek, Jindřišek (77. Hubínek), Jirásek, Luts (46. Jeslínek) – Mikuš. Trenér: Miroslav Koubek.

FC Hradec Králové: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Janoušek, Schwarz – Martan (90. M. Černý), Vlkanova (87. Trubač), Malinský – Černý P (70. Pázler). Trenér: Frimmel.

Čtsa, ph., foto boh.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru