Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Trenér Sparty Zdeněk Ščasný, „Soustředit se na vlastní výkon“

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný, „Soustředit se na vlastní výkon“

Kouč Ščasný má k dispozici v odvetném zápase 3. předkola v Bukurešti proti Steaue Aleše Čermáka, který musel o víkendu střídat kvůli zdravotní problémům a Lukáše Váchu, jenž se vrací po zranění, které si způsobil během soustředění v Rakousku. Ščasný věří, že se týmu povede odehrát dobrý zápas a nedojde tentokrát ke zhoršení výkonu.

„Do Bukurešti letíme kompletní. První zápas nebyl optimální, protože nám nevyšla druhá půle. Chceme udělat vše pro postup,“ řekl sportovním novinářům na pražském letišti před úterním letem do Rumunska.

„Máme zpátky Lukáše Váchu, kterého jsme chtěli nasadit už proti Slovácku, aby se trochu rozehrál, ale nevyšlo to. V tuhle chvílí stále zvažujeme, jestli půjdeme do rizika a postavíme ho do základní sestavy. V pořádku je Aleš Čermák, který normálně v pondělí trénoval. Byla to jen viróza,“ uvedl Ščasný.

„Naše výkony nejsou optimální po celý zápas, to je zásadní problém a musíme na to zapracovat. Steaua hrála přesně tak, jak jsme ji měli nastudovanou, a ničím nás nepřekvapila. Pro mě stále platí to, že zásadní roli hraje náš vlastní výkon. Je to hlavně o nás. Co se týče soupeře a jejich hry, výkonu či nasazení, tak mě ničím nepřekvapili. Jsou technicky i takticky vyspělí. My ale musíme zlepšit hlavně náš výkon, to je zásadní,“ vyprávěl Ščasný.

„Nebudu spekulovat, kdo je před odvetou favoritem, nebo jestli se šance na postup změnily po výsledku prvního zápasu. Jenže ten jsme výsledkově nezvládli a tak je naším cílem ho zahrát mnohem lépe, než v druhém poločase domácího zápasu,“ pokračoval sparťanský trenér.

„V předchozích zápasech se nám nedařilo udržet konstantní výkonnost po celých devadesát minut. Pro hráče je důležité, aby věřili ve vlastní síly. Aby věřili, že jsme silné mužstvo a nepodlehli tomu, co si přečtou v médiích. Je potřeba najít ten správný herní rytmus zároveň se dostali do pořádného tempa. Věřím, že tenhle zápas je pro to ideální a uděláme vše pro postup,“ dodal.

Čtsa, kc., zdroj: www.sparta.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru