Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta si poradila bez problémů s „klokany“

Sparta si poradila bez problémů s „klokany“

První pražské derby v nové sezoně mezi Bohemians a Spartou začalo kouřovou clonou domácích fanoušků a světlicemi sparťanských fanoušků, kteří pokřikem dávali najevo hráčům nespokojenost s výkony na začátku sezony.

Sparťanské hráče to nabudilo a od začátku zápasu byli lepším týmem. Už ve 3. minutě se dostal do úniku Šural, jehož střela z úhlu protáhla brankáře Fryštáka, který následně vyrazil dorážku Marečka.

Fryšták, který v brance nastoupil místo hostujícího Budinského ze Sparty, který nemohl hrát stejně jako gólový hrdina zápasu v Plzni Hašek, byl neustále v permanenci.

V 18. minutě se Sparta ujala vedení, kdy Vácha poslal přihrávku na Zahustela, jeho tečovaný centr brankář Fryšták na brankové čáře vyrazil, ale Juliš z dorážky skóroval. V 31. minutě navýšil vedení Dočkal po hrubé chybě stopera Galiče a po následném úniku bez problémů přehodil brankáře Fryštáka 0:2.

V následujících minutách se sice domácí hráči snažili o zkorigování nepříjemného skóre, jenže jejich snaha o vyrovnání končila převážně na velkém vápně.

Sparta se s přehledem bránila a zároveň myslela na navýšení skóre. Ve sparťanské sestavě se objevila střídající posila Holzer, který z levé strany posílal své centry do vápna na spoluhráče, toho využil v 60. minutě Dočkal, jeho přesnou střelu do šibenice domácí gólman vyškrábl na roh. V 83. minutě nepříjemně zahrozili i hráči Bohemians, když po rohovém kopu vykopl míč z brankové čáry Vácha.

Sparta si v samotném závěru vítězství uhájila a zároveň si připsala tři cenné body.

„Dnešní výkon byl mnohem lepší, než v minulých zápasech. Ale samozřejmě tam byly i další chyby a zbytečné ztráty. Měli jsme hodně náběhů za obranu, solidní kombinace, hráli jsme důrazně a měli zápas pod kontrolou,“ hodnotil po utkání Ščasný.

„Cítil jsem na mužstvu, že se náš výkon zvedá a zlepšuje se. Co se týče změn v sestavě, tak od Juliše jsme čekali náběhy za obranu, což se dařilo. Šural byl aktivní, akorát mu chybělo lepší zakončení. Holzer svůj debut zvládl velmi dobře s ohledem na to, v jaké situaci jsme před zápasem byli,“ uvedl trenér Sparty.

Jeho svěřence čeká již ve čtvrtek první zápas play-off Evropské ligy v Dánsku proti SonderjyskE. „Nečeká nás v Dánsku nic jednoduchého, je to nesmírně pracovité a agresivní mužstvo spoléhající na standardní situace. Musíme se kvalitně připravit a splnit cíl, což je postup do základní skupiny,“ dodal trenér.

Dnes nás Sparta přehrála. Nevytvořili jsme si žádné šance, až ve druhé půli jsme měli pár závarů. Musíme uznat, že dnes byla Sparta lepší. Málo jsme se jim dostávali za obranu. Ta finální fáze nám moc nevycházela,“ hodnotil. Dostáváme doma laciné góly. Poté se dostáváme pod tlak,“ uzavřel domácí záložník Jirásek.

Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)

Branky: 18. Juliš, 31. Dočkal. Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Wilczek. Diváci: 5000.

Bohemians: Fryšták – Dostál, Krch, Gajič, Havel – Švec (46. Šmíd) – Čížek, Hubínek, Jirásek (78. Mikuš), Jeslínek – Kuchta (63. Luts).

Sparta: Koubek – Mazuch (83. Holek), Kadlec, Costa – Zahustel, Holzer (85. Frýdek) – Dočkal, Vácha, Mareček – Šural, Juliš (67. Lafata).

Čtsa, kc, foto cpa,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru