Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Vysočina znovu neskórovala a doma podlehla Teplicím

Vysočina znovu neskórovala a doma podlehla Teplicím

Vysočina nezvládla důležitý domácí duel proti Teplicím a i po 5. kole ePojistovna.cz stále čeká na první výhru v novém ročníku nejvyšší soutěže. Vyrovnanou bitvu, v níž byla Jihlava aktivnějším a častěji střílejícím týmem, rozhodla 78. minuta, kdy se krásně trefil z 30 metrů kapitán hostí Ljevakovič. O osm minut později pak navýšil vedení hostí Hora. FC Vysočina nedokázal skórovat ani ve druhém utkání v řadě a severočeskému celku podlehl 0:2.

Kouč Michal Hipp oproti duelu proti Hradci Králové učinil dvě změny, když ve stoperské dvojici nahradil Mišůn nemocného Krejčího a ve středové řadě se místo Štěpánka objevil Vaculík.

Vysočina v úvodu soupeře zatlačila a v sedmé minutě si vytvořila první slibnou šanci, ale Hronek z voleje po centru Urdinova netrefil branku. I další domácí pokusy postrádaly přesnost a razanci. V 10. minutě pálil vysoko nad Urdinov a Urblíkovu střelu z dálky v 18. minutě bez problémů chytil gólman Grigar. Úspěch nepřinesly ani standardní situaci. Například ve 26. minutě Vaculík našel hlavu Rosy, jenže ten přestřelil. Chvíli poté po centru Urdinova hlavičkoval nad břevno Batioja. Ve 33. minutě neuspěl ani Ikaunieks, který vyslal tvrdou ránu z třiceti metrů. O čtyři minuty později se Rabušicova střela ze střední vzdálenosti nevešla mezi tři tyče. Teplice se soustředily na pozornou obranu, držení míče a za celý první poločas prakticky neohrozily jihlavskou branku.

V druhém poločase se Vysočina už tolik do zakončení nedostávala. Hosté svoji důslednou a důraznou defenzívou potvrzovali, proč v této sezóně na hřištích soupeřů ještě neinkasovali. Navíc i Severočeši do otevřenější jihlavské obrany začali vystrkovat ofenzivní růžky. V poslední dvacetiminutovce sice domácí zvýšili aktivitu, ale jejich převaha končila před pokutovým územím. V 68. minutě se snažil zakončit centr Šamánka Rabušic, ale jeho hlavička nebyla přesná. V 72. minutě se do zakončení dral Fillo, ale do jeho střely vpadnul gólman Hanuš. V 76. minutě nedokázal nadějný centr Blaiće zužitkovat Rabušic. V 77. minutě diváky zvedla ze sedadel přízemní střela Hronka, Grigar však nepříjemný pokus k tyči dokázal zneškodnit. Lekci z efektivity hosté udělili Jihlavě hned z první střely na branku: v 78. minutě otevřel skóre dalekonosnou ranou Ljevaković – 0:1. O tom, že si tepličtí fotbalisté odvezou z Vysočiny tři body, bylo jasné čtyři minuty před koncem. Podél brankové čáry pronikl do vápna Fillo a Hora doklepl jeho přihrávku do prázdné brány. Vysočina tak nezvládla důležitý domácí zápas a Teplice jí oplatily dvě porážky z uplynulého ligového ročníku.

„Do utkání jsme šli s jednoznačným cílem bodovat naplno a dát tak zapomenout na poslední nešťastný duel v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové, kde jsme vyhořeli v koncovce. Věděli jsme, že nastupujeme proti soupeři, který se oproti minulé sezóně výrazně zlepšil v organizaci do defenzívy, o čemž svědčí fakt, že Teplice ve třech utkáních venku neinkasovali ani branku. Vstup do utkání byl z naší strany aktivní, bylo vidět, že chceme jít za vítězstvím. Vypracovali jsme si nadějné možnosti či střely. První půli jsme hosty nepustili do gólové šance, hosté hrozili jen ze standardních situací. Bylo vidět, že pokud jsme hráli po zemi a kombinačně, tak jsme byli nebezpeční. Pokud jsme ale míče začali nakopávat, tak už jsme měli problém prosadit se přes urostlé teplick éstopery. Vstup do druhého dějství jsme měli celkem slušný. Byly tam závary či centry, ovšem postupně se hra začala odehrávat jen mezi šestnáctkami. Rozhodující chvíle přišly v závěrečné čtvrthodině. Velkou šanci měl Fillo, my jsme odpověděli nebezpečnou střelou Hronkem a pak jsme vyrobili klíčové chyby zápasu. Teplice se překrásnou střelou Ljevakoviće ujaly vedení a druhá inkasovaná branka už byla výsledkem naší hry vabank,“ řekl k zápasu trenér Michal Hipp.

FC Vysočina Jihlava – FK Teplice 0:2 (0:0)

Góly: 78. Ljevakovič, 86. Hora. Rozhodčí: Nenadál – Mokrusch, Nádvorník. ŽK: Batioja, Rabušic – Kodeš, Vachoušek. Diváci: 2843.

FC Vysočina: Hanuš – Blaič, Mišůn, Rosa, Urdinov – Batioja (56. Zoubele), Urblík – Vaculík (66. Šamánek), Hronek (79. Dvořák), Ikaunieks – Rabušic. Náhradníci: Rakovan – Štěpánek, Záviška, Fulnek. Trenér: Michal Hipp.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob – Hrubý (87. Vachoušek), Ljevakovič – Hora (89. Dressler), Kodeš, Fillo (84. Potočný) – Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Miroslav Fuks, tiskový mluvčí V.J., zdroj: www.fcvysocina.cz

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru