Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Karviná na mistra nestačila a prohrála 2:0

Karviná na mistra nestačila a prohrála 2:0

Trenér Plzně Roman Pivarník udělal v sestavě dvě změny oproti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy s AS Řím. Šanci v ligovém utkání 7. kola nejvyšší fotbalové soutěže v Dossan areně proti nováčkovi Karviné dostal Petržela a Poznar, který nastoupil poprvé od začátku po přestupu ze Zlína. Viktoriáni potvrzovali v průběhu dějství roli favorita.

Utkání začali aktivně domácí hráči, do vedení se mohli dostat už ve 3. minutě, kdy Petrželovu střelu na brankové čáře vykopl stoper Dreksa.

V 10. minutě se Viktorka po hezké kombinační akci již radovala, když si za hostující obranu naběhl Bakoš, kterého fauloval ve vápně Holík a sudí Pechanec odpískal pokutový kop, který proměnil Hořava střelou, která se odrazila o tyč do branky 1:0.

V následujících minutách byla Karviná pod neustálým tlakem, jenže domácí se potýkali s herní přesností ve finálním zakončení. Přesto v závěru prvního poločasu mohli navýšit vedení, když brankáře Laštůvku vystrašila tvrdá střela Kaceho z dvaceti metrů a rohové kopy, po kterých se snažili skórovat hlavou Hubník a Poznar.

Hned po změně stran, se Hořavova technická střela otřela o tyč. Naopak Karviná přidala na aktivitě a důrazu směrem dopředu, ale střelu Šislera z hranice velkého vápna gólman Bolek bez problémů zlikvidoval.

V 58. minutě si viktoriáni pojistili vedení, kdy Petržela našel po centru hlavou před brankou volného Hořavu, který nezaváhal a podruhé skóroval 2:0.

V dalších minutách se utkání spíš dohrávalo, takže se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale bez gólového zakončení. Akorát hosté dokázali jednou nebezpečně zahrozit, kdy Janečka z blízka vychytal gólman Bolek. V samotném závěru obdržel červenou kartu Panák za nebezpečný skluz na domácího kapitána Romana Hubníka, který byl zraněný a musel opustit hřiště.

„V zápase jsme nechtěli nic podcenit a snažili jsme se udělat co nejméně změn v sestavě oproti zápasu s AS Řím. Chtěli jsme hrát aktivně, nátlakově, což se nám podařilo. Vyšel nám úvod zápasu, hráli jsme hodně kombinačně s centry do vápna a střeleckými pokusy. Celé utkání jsme kontrolovali, možná to chtělo dát víc branek, zvládli jsme všechno, co jsme potřebovali. Domnívám se, že jsme vyhráli zaslouženě,“ hodnotí utkání trenér Roman Pivarník. „Museli jsme zůstat ve střehu až do konce zápasu. Měli jsme pasáže s velmi dobrým kombinačním fotbalem, ale i chvíle, ve kterých se musíme zlepšovat,“ dodal.

„Nepamatuji si, jestli jsem někdy dal dva góly v jednom utkání. Možná v dorostu ano, ale v ligovém fotbale určitě ne. Při penaltě jsem se do poslední chvíle rozhodoval, kam to kopnu. Vždy se snažím střelu tlačit co nejvíc k tyči, aby tam brankář neměl šanci dosáhnout, dnes mi, ale pomohla tyč,“ řekl Tomáš Hořava. 

„Zasloužené vítězství Viktorie, která na nás od začátku utkání doslova vlétla. Bylo vidět, jak bere zápas vážně. Utkání rozhodl druhý gól, navíc Hořava s Kacem zahráli uprostřed hřiště velmi dobře, neboť měli spoustu odražených míčů a tak několikrát nebezpečně zahrozili,“ krátce zhodnotil trenér Karviné Jozef Weber:

FC Viktoria Plzeň – MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 11. z pen. a 58. Hořava. Rozhodčí: Pechanec – Kotík, Koval.  ŽK: Budínský, Moravec (oba Karv.). ČK: 90.+1 Panák (Karv.).  Diváci: 9 561.

Plzeň: Bolek – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Petržela (84. Ďuriš), Kace, Hořava (90. Hrošovský), Zeman – Poznar, Bakoš (71. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Karviná: Laštůvka – Holík, Dreksa, Hošek, Zelený – Moravec, Janečka, Šisler, Budínský (71. Panák), Puchel (62. Eismann) – Jurčo (83. Okleštěk). Trenér: Weber.

Čtsa, kc, foto v.p.,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru