Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Zasloužené tři body ze severu Čech

Zasloužené tři body ze severu Čech

Boleslavští na jablonecké Střelnici předvedli vyzrálý a bojovný výkon v předehrávce 8. kola e.Pojištění.cz liga , za který si zaslouženě odvezli tři body, když vyhrát mohli výrazněji, kdyby proměnili všechny gólové příležitosti.

Vstup do prvního poločasu se boleslavským fotbalistům vydařil. V 9. minutě po pasu stopera Da Silvy vběhl Golgol Mebrahtu z pravé strany do soupeřovy šestnáctky a přízemní střelou ke vzdálenější tyči překonal jabloneckého brankáře Hrubého – 0:1.

Jablonečtí byli chvíli aktivnější a vynutili si tři rohové kopy, ze kterých se však pořádně neprosadili. Ve 21. minutě Diviš vyrazil Mehanovičovu bombu a Boleslavští vyrazili do protiútoku, v jehož závěru po Chramostově přihrávce Mebrahtu z patnácti metrů netrefil jabloneckou branku. Ve 32. minutě po spolupráci s Chramostou se ocitl Mebrahtu opět v jasné gólové šanci, ale nastřelil jen brankáře Hrubého. Ve 40. minutě sudí Marek na minutu přerušil utkání, neboť na hřišti nebylo vidět kvůli dýmovnici jabloneckých fandů. Boleslavští pak poločas dohráli v těsném vedení.

Druhý poločas v tempu a dramatičnosti za prvním nezaostal. V 52. minutě asistent rozhodčího Peřina neodmával ofsajd a pustil Jablonecké do šance, ze které následoval roh a po jeho rozehrání hlavní sudí Marek uviděl v mlýnici hráčských těl před Divišovou brankou penaltový faul. Přísně nařízený pokutový kop Tecl poslal nad boleslavskou branku a skóre zatím nezměnil. V 60. minutě Mebrahtu sám před jabloneckou brankou nastřelil brankáře Hrubého a před dobíhajícím Chramostou obránce uklidil míč na roh.

V 63. minutě z levé strany ostře odcentroval Hybš a volejem z malého vápna úspěšně střílel Tecl. Přestože Diviš míč zasáhl, tak ten se od břevna odrazil za jeho záda – 1:1. Boleslavští však chtěli více, než jen jeden bod za remízu. V 70. minutě Fleišmanovu střelu Hrubý u levé tyče ještě kryl, ale za pět minut již podruhé kapituloval.

V 75. minutě rychlý boleslavský útok završil Pauschek povedeným centrem a Přikryl nekompromisním zakončením do jablonecké branky – 1:2.

Necelou minutu po vedoucím gólu se v další příležitosti ocitl Přikryl, ale tentokrát Hrubého neprostřelil. Na druhé straně v 81. minutě Hybš technickým pokusem z patnácti metrů boleslavskou branku minul. V 84. minutě Mebrahtu uvolnil na pravé straně Vukadinoviče, jeho k pravé tyči umístěnou ránu Hrubý vyrazil a následně se vypořádal i s Magerovou dorážkou za cenu rohu. V 88. minutě po centru z pravé strany Wágner nedůrazně hlavičkoval do Diviše. Nastavené tři minuty na těsné boleslavské výhře už nic nezměnily.

FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Góly: 63. Tecl – 9. Golgol Mebrahtu, 75. Přikryl. Rozhodčí: Marek – Ratajová, Peřina. ŽK: Masopust, Mehanovič, Mihálik, Hybš – Kúdela, Přikryl. Diváků: 1 741.

Jablonec: Hrubý – Nový, Kouřil, Kubista, Hybš – Hübschman – Mihálik (77. Wágner), Mehanovič (61. Pospíšil), Masopust (46. Tecl), Jiráček – Doležal. Trenér: Zdeno Frťala.

Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Hůlka, Da Silva, Fleišman – Kúdela, Mareš (87. Takács) – Přikryl, Chramosta (67. Magera), Kalabiška (63.Vukadinovič) – Golgol Mebrahtu. Trenér: Leoš Kalvoda.

Kalvoda by rád, aby Boleslav ve výhrách pokračovala.

Boleslavský trenér Leoš Kalvoda byl po vyhraném zápase v Jablonci hodně spokojený a přitom velice stručný v hodnocení. Jeho jablonecký protějšek Zdenko Frťala zklamaně litoval doma ztracených bodů.

„Vyhráli jsme, i když to od nás nebyl až takový výkon, jako na Spartě a doma proti Slovácku, přesto jsme hráli dobře a vyhráli zaslouženě. Potřebujeme ve vítězstvích jenom dál pokračovat,“ pravil boleslavský Leoš Kalvoda a odmítl novinářskou představu, že by se v nejbližším víkendu přehnaně kochal pohledem na ligovou tabulku s Mladou Boleslaví na první příčce. „Postavení na čele tabulky mimořádně prožívat nebudu, já totiž moc dobře znám, že fotbal jsou nejen postupy nahoru, ale i pády dolů.“

„Boleslav ukázala svoji kvalitu, ale my jsme jí byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Když se zápas lámal po našem vyrovnání, tak jsme se dopouštěli chyb v defenzívě a podržel nás gólman. Klukům nemám co do nasazení a bojovnosti co vytknout. Domácí prohra nás pochopitelně mrzí. Boleslavi blahopřeji, že si odvezla tři body,“ řekl jablonecký trenér Zdenko Frťala.

Jiří Koros, manažer komunikace, FKMB.,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru