Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Jandač: Ostudu jsme neudělali, složení týmu bych neměnil

Jandač: Ostudu jsme neudělali, složení týmu bych neměnil

Zámořský hokej, především kanadský, Evropě uniká –  Rychlost a důraz především. Méně klubů v evropských soutěžích. Je třeba vychovávat víc kvalitních  hráčů. 

V těchto dnech vrcholí  v Torontu finále  Světového poháru, v Praze se však mohl na tiskové konferenci trenér Jandač zamýšlet  nad vystoupením českého týmu, ale  také o poznatcích, které získal v měření sil světové elity.

V úvodu trenér zdůraznil: „Výsledek mohl být lepší, ale ostudu jsme neudělali. Propadli jsme jedině v utkání s  Kanadou, kde jsme stačili jen prvních deset minut.  Vzhledem k dobré hře ve třech přípravných utkáních před turnajem a nabytého sebevědomí byl výsledek 0:6  zdrcující. Oceňuji, že  v dalších dvou střetnutích  jsme dokázali, že hokej hrát umíme.  Zejména proti  Američanům byl výkon kvalitní. Proti výběru Evropy rozhodla jediná chyby v prodloužení. Hra tří proti třem je velice ošidná, vyšla  z dílny NHL. A kanadsko-americká vrcholná soutěž  stále ovlivňuje celý světový hokej.“

Ze zámoří přišlo mimo jiné zúžení kluziště, zkrácení středního pásma a nyní mezinárodní federace převzala hru tří proti třem v prodloužení, a které už  běží v základní části  naší extraligy.

„Jsem pro, aby se kluziště zúžila, aspoň v extralize. Je třeba přiblížit se zámoří. Pro hráče není dobré, když jednou hrají na širokém, podruhé na úzkém hřišti, neprospívá to kvalitě hry.“

Josef Jandač se v průběhu turnaje přesvědčil, že zámořský hokej Evropě značně uniká. Týmu USA sice turnaj nevyšel, ale to byla výjimka. Kanada herně znatelně ostatním odskočila, hraje rychle a důrazně, jestliže Evropa bude  chtít konkurovat, bude zapotřebí  nezištná  spolupráce všech  národních svazů.

Trenér reprezentace se zamýšlí nad neúměrným počtem klubů v evropských soutěžích, KHL nevyjímaje. Pro zlepšení kvality a větším růstu hokejových osobností by to bylo ku prospěchu.

„Získané zkušenosti nechceme nechat v šuplíku, ale   předáme je celému hokejovému hnutí v nejbližší době. Nyní dokončuji podrobnou analýzu  Světového poháru.“

V debatě se redaktor ČTSA zeptal trenéra Jandače, zda by po zkušenostech  z turnaje měl totožný názor na složení týmu. “ Ano,“ zněla odpověď. „Dal bych za nominované hráče ruku do ohně,“ dodal.

Čtsa(ph), foto,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru