Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Sparta remizovala v přípravě s Freiburgem

Sparta remizovala v přípravě s Freiburgem

Sparťané v úvodním zápase zimní přípravy remizovali na soustředění ve Španělsku s německým Freiburgem. Oba týmy na hřišti v Sotogrande nabídly několik zajímavých střeleckých pokusů, ale míče po nich skončily buď mimo branku, nebo byli oba brankáři připraveni.

Do prvního zápasu přípravného období nasadili trenéři například Viktora Budinského, který se vrátil z hostování v Bohemians Praha 1905. Na levém kraji posilu Bogdana Vatajelua a ve středu záložní řady nastoupil Zinedin Mustedanagič.

O první zajímavou situaci se postarali sparťané v deváté minutě, kdy po brejku Juliše a centru Karavaeva hlavičkoval Lafata do tyče, ale akci zastavil ofsajd. Následně se po kličce do středu hřiště ke střele dostal Karavaev, ale jeho pokus brankáře Freiburgu vyrazil.

V dalším průběhu prvního poločasu se střelecky snažili prosadit ještě Mustedanagič a Bulut, ale střelu sparťanského hráče vyrazil brankář soupeře a pokus hráče Freiburgu skončil nad břevnem branky Viktora Budinského.

Do druhého poločasu nastoupila jiná sestava, zůstali pouze Budinský a Holek. Na hrotu Pulkrab vystřídal Lafatu, v záloze se po dlouhé pauza opět objevili Lukáš Vácha a Václav Kadlec. Poprvé ve sparťanském dresu nastoupil s  kapitánskou páskou, do druhého poločasu Néstor Albiach.

Hned na začátku druhého poločasu mohl otevřít skóre Bulut, ale místo střely z hranice pokutového kopu ještě přihrával, ale spoluhráče nenašel a slibnou šanci zazdil.

Další průběh druhého poločasu byl ve znamení kombinační hry Sparty, především na vlastní polovině nebo na hranici poloviny hřiště. Německý tým bránil kompaktně od poloviny hřiště a čekal především na brejky.

Sparťané se snažili prolomit defenzivu, ale do slibnějšího zakončení se nedokázali dostat a většina akcí končila buď po dobré práci obrany Freiburgu, nebo ještě před pokutovým územím. Ani Freiburg se ale do žádné šance nedostal. Když už měli hráči týmu z Bundesligy šanci jít do protiútoku, sparťané je dokázali včas zastavit.

SC Freiburg – AC Sparta Praha 0:0

Sestava Sparty v 1. poločase: Budinský – Karavaev, Holek, Mazuch, Vatajelu – Konaté, Mustedanagič, Mareček, Juliš – Dočkal – Lafata.

Sestava Sparty v 2. poločase: Budinský – Sáček, Holek, Kadlec Michal, Hybš – Néstor, Havelka, Vácha, Kadlec Václav – Čermák – Pulkrab.

Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Torrjón, Bulut, Nielsen, Kübler, Petersen, Meffert, Schuster, Föhrenbach, Hufnagel.

Čtsa, www.sparta.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru