Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta opět vyhrála pět nula!

Sparta opět vyhrála pět nula!

Sparťanští fotbalisté před pátečním odjezdem na soustředění do Španělska porazili slovenský Ružomberok 5:0, když se střelecky prosadil Bořek Dočkal z pen., Lukáš Juliš, Tiémoko Konaté, Vyacheslav Karavaev a Aleš Čermák.

Sparťané nastoupili do přípravného zápasu na umělé trávě pražského Meteoru v brance s Tomášem Koubkem, Michalem Sáčkem na pravé straně obrany a na hrotu útoku Lukáš Juliš.

Do první větší gólové šance se dostali hráči slovenského týmu v 11. Minutě, kdy kapitán Teixeira po centru trefil hlavou břevno sparťanské branky. Naopak sparťané sice měli v prvních deseti minutách několik brankových příležitostí, které ale neskončili finálním zakončením.

Obraz hry se změnil po dvaceti minutách, když se začali do šancí dostávat sparťané, nejprve trefil zblízka slovenského brankáře obránce Holek, následně gólman Hajduch vychytal Lukáše Juliše po tvrdé střele zblízka.

Vedení se ujala Sparta ve 26. minutě, kdy se uvolnil Konaté ve vápně přes brankáře a byl dobíhajícím obráncem faulován. Nařízenou penaltu proměnil Bořek Dočkal 1:0.

V 38. minutě po hezké akci zvýšili sparťané na rozdíl dvou branek, když Tiémoko Konaté z levé strany našel přesnou přihrávkou nabíhajícího Lukáše Juliše do pokutového území, který poslal přesně umístněný míč do sítě 2:0.

Do druhého poločasu udělali sparťanští trenéři několik změn, do zápasu vstoupil Christian Frýdek, Filip Havelka, Michal Kadlec a Bogdan Vatajelu. Po šesti minutách hry z protiútoku se míč dostal k volnému Konatému, který se uvolnil na hranici velkého vápna přes obránce a přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:0.

Po dvaceti minutách se sparťané radovali počtvrté, když se míč z rohového kopu dostal ke Karavaevovi, jenž nezaváhal a technickou střelou k tyči nedal gólmanu soupeře žádnou šanci 4:0.

Sparťané měli v následujících minutách herní převahu, kterou zúročli o tři minuty, kdy si Konaté před velkým vápnem zasekl míč, ale místo střely ho přihrál na nabíhajícího Čermáka, který se trefil nadvakrát do sítě 5:0.

V závěru zápasu mohl zvýšit skóre Michal Kadlec po faulu na Konatého, jenže druhý nařízený pokutový kop neproměnil, když míč poslal vysoko nad branku.

Sparta – Ružomberok 5:0 (2:0)

Branky: 26. Dočkal z pen., 38. Juliš, 51. Konaté, 63. Karavaev, 66. Čermák

Sparta – 1. poločas: Koubek – Sáček, Mazuch, Holek, Hybš – Konaté, Mareček, Čermák, Néstor – Dočkal – Juliš. 2. poločas: Budinský – Karavaev, Mazuch (72. Čermák), Kadlec Michal, Vatajelu – Konaté, Čermák (69. Dudl), Havelka, Sáček, Ch. Frýdek – Néstor (59. Mustedanagič).

Ružomberok: Hajdúch – Kubena, J. Maslo, Teixeira – Faško, D. Kružliak, E. Daniel, Grohoľ, Gal Andrezly, A. Lovás – Mareš.

Čtsa, kc, foto www.sparta.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru