Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Boleslav zahájila rakouské soustředění těsnou výhrou nad sebevědomou Trnavou

Boleslav zahájila rakouské soustředění těsnou výhrou nad sebevědomou Trnavou

Boleslavští se na hřišti v rakouském Steinbrunnu střetli s aktuálně čtvrtým týmem slovenské Fortuna ligy. V osmém utkání zimního přípravného období udrželi svoji dosavadní letošní neporazitelnost. Většinu utkání byli o poznání lepší, než slavný slovenský soupeř.

V prvním poločase se na góly nečekalo dlouho, bohužel se z prvního úspěchu radoval slovenský protivník. Boleslavští však nepříznivý vývoj otočili a v dalším průběhu utkání drželi roli vedoucího týmu. V 5. minutě chyboval Pauschek a po jeho ztrátě míče Trnavští vyrazili do rychlého útoku, který úspěšnou střelou z deseti metrů korunoval Sloboda – 1:0. Ovšem se sebevědomím boleslavských fotbalistů obdržený gól nic neudělal a za deset minut nepříznivé skóre srovnali.

V 16. minutě Přikrylův rohový kop sice trnavští obránci odvrátili, ale jen na roh velkého čtverce, odkud se Matějovský zprvu na dva pokusy marně snažil vrátit před soupeřovu branku míč, a když se mu to konečně povedlo, tak u vzdálenější tyče propadl ke Stronatimu, který prvním gólem v mladoboleslavském dresu vyrovnal na 1:1. Vyrovnávací gól viditelně změnil obraz hry. Boleslavští byli důslednější i důraznější v soubojích o míč a především jistější v kombinaci. Netrvalo dlouho a zaslouženě šli do vedení.

Ve 24. minutě Fabián doběhl zdánlivě ztracený dlouhý pas na levé straně hřiště, od koncové lajny přihrál pod sebe a z rohu soupeřovy šestnáctky po spolupráci s Chramostou se do trnavské branky trefil Matějovský střelou, která se od levé tyče odrazila za brankářova záda – 1:2.

Ve 38. minutě byli Trnavští blízko vyrovnání, když po přízemním centru Kubilay Yilmaz levačkou tvrdě vypálil k pravé tyči, kam se však boleslavský gólman Diviš včas a úspěšně vrhnul. Ve 42. minutě za Matějovského obloučkem za soupeřovu obrannou linii vysprintoval Chramosta, ale neprosadil se sám proti brankáři, ani v dorážce, kdy už byl důrazně atakován trnavským protihráčem. Poločas tak skončil za těsného boleslavského vedení.

boleslav - trnava příprava 2Do druhého poločasu boleslavský kouč Svědík poslal zcela jinou jedenáctku. I ta byla herně lepší, než soupeř. V 54. minutě Mareš na půlce vybojoval míč a založil boleslavský protiútok, v jehož finále Valentův pokus o přelobování trnavského brankáře skončil na břevně. V 67. minutě po spolupráci Takácse s Hůlkou se z pětadvaceti metrů odhodlal ke střelbě levačkou Mareš a jeho jedovatou pumelici s obtížemi vyrazil slovenský brankář, který bravurním zákrokem zabránil téměř jistému gólu.

V 72. minutě po Nečasově autovém vhazování Valenta vybojoval rohový kop, který vzápětí rozehrál přesným centrem před trnavskou branku, kde Da Silva nejprve hlavičkoval do gólmana a teprve dorážkou zvýšil boleslavské vedení na 1:3. Přestože si Boleslavští udržovali mírnou převahu, tak soupeř využil ojedinělé příležitosti a upravením skóre na rozdíl jediného gólu zdramatizoval průběh závěrečné čtvrthodinky.

V 77. minutě po Takácsově faulu na rohu šestnáctky získali Trnavští výhodu trestného kopu a Greššák přesnou ranou kolem hráčské zdi vymetl šibenici Vejmolovy branky – 2:3. Boleslavští si zkušeně pohlídali jednogólové vedení a dotáhli tak své osmé zimní přípravné utkání do zasloužené výhry.

FC Spartak Trnava – FK Mladá Boleslav 2:3 (1:2)

Góly: 5. Sloboda, 77. Greššák – 16. Stronati, 24. Matějovský, 72. Da Silva

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš – Pauschek, Čmovš, Stronati, Fleišman – Levin, Matějovský – Přikryl, Magera, Fabián – Chramosta. Sestava FK Mladá Boleslav ve II. poločase: Vejmola – Jánoš, Da Silva, Hůlka, Keresteš – Takács, Mareš – Vukadinovič, Valenta, Nečas – Železník.

Po střetnutí s Trnavou se Boleslavští ze Steinbrunnu vrátili do vösendorfského hotelu Pyramide, kde mají základnu po celou dobu rakouského soustředění.

Další dvě přípravná utkání hrají v následujících termínech:

Pátek 3. února v maďarském Lipotu od 14,30 hodin FC Vasas Budapest – FK Mladá Boleslav Úterý 7. února ve slovenské Dunajské Strede od 13 hodin FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Mladá Boleslav

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav

Jiří Koros, manažer komunikace

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru