Nacházíte se
Úvodní stránka > Zimní sporty > Triumf českého biatlonu: Koukalová mistryní světa!

Triumf českého biatlonu: Koukalová mistryní světa!

Už v úvodním závodě mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu ve štafetě smíšených týmů udivovala Gabriela Koukalová skvělou stíhací jízdou po nevydařeném startu Puskarčíkové. Předjela třináct soupeřek, aby pomohla českému družstvu k dobrému umístění.

Skvělou formu prokázala Koukalová v pátek odpoledne ve sprintu na 7,5 km. Naši trenéři udělali dobře, že pro  české reprezentantky, především pro Koukalovou, zvolili vysoká startovní čísla v poslední skupině 101 členného startovního pole. Kalkulovali, že v pozdních odpoledních hodinách už  na trati bude kvalitnější, už namrzlý sníh a tím lepší předpoklady pro  rychlejší běh.

Gabriela, která je skvělou běžkyní a ve světové špičce patří k nejlepším, to v pátek jaksepatří využila a nandala to všem. Nejrychleji ze všech běžela, ale to by nevedlo k světovému úspěchu kdyby nestřílela bezchybně. Měla však svůj velký den a  uchvátila diváky u trati, ale i miliony televizních diváků. Nakonec měla jedinou vážnou soupeřku v Němce Lauře Dahlmeirové, která na druhém místě zůstala se ztrátou čtyř sekund.

Triumf Koukalové sledoval i její manžel, se kterým se  mohla hned po doběhu radovat. Jejich objetí, dvou populárních českých reprezentantů, bylo pro televizní kameramany a fotografy hitem. Po Holubcové a Dostálovi je vítězství Koukalové třetím mistrovským titulem českého biatlonisty v historii mistrovství světa.

Poněkud ve stínu za novou mistryní světa zůstaly další Češky. Musíme však ocenit 17. místo Puskarčíkové, která se dovedla otřepat z nováčkovské trémy, provázející ji v druhé části štafetového závodu. Ta po střelbě ve stoje se dvěma trestnými koly  připravila tým z možnosti zasáhnout do boje o medaile, tentokrát při této palbě  byla bezchybná. Solidní bylo i 32. místo Charvátové. Jedině Vítková, na které se podepsaly předchozí dvě onemocnění, se nedařilo a jako jediná z našich závodnic se nekvalifikovala do nedělního stíhacího závodu.

Pořadí: 1.Koukalová 19:12,6 min. (0 chyb), 2.Dahlmeirová (Něm.) – 4,0 (0), 3. Chevalierová (Fr.) – 25,1 (0), 4.Vitozziová – 25,3 (0), 5.Sanfilippová (obě It)  – 31,9 (0), 6. Hinzová (Něm.) – 42,8(0), 17.Puskarčíková – 1:09, 3 (2) (2), 32. Charvátová -1:29,8 (2), 66. Vítková 2:28,9 (5).

ČTSA(ph), foto www.biatlon.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru