Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Zasloužená domácí výhra Dukly nad Jabloncem!

Zasloužená domácí výhra Dukly nad Jabloncem!

Dukla opět potvrdila, že se jí proti Jablonci dlouhodobě daří. Domácí vítězství v jarní části 20. kola je prvním od loňského září, takže je velice důležité. Jablonec si za celý zápas nevypracoval výraznější brankovou příležitost a tak body spravedlivě zůstávají na pražské Juslice.

Již ve druhé mínutě utkání se dostala Dukla do vedení, když gólman Valeš neudržel v rukavicích zprava centrovaný míč, který zblízka poslal Zinadin Mustedanagíč do odkryté brány 1:0. O chvíli později byl hostující gólman překonán podruhé, po střele Brandnera, ale gól nebyl uznán pro ofsajdové postavení.

O minutu později došlo k závaru na hranici malého vápna, který však hostující obrana dokázala zlikvidovat. Následná střela bosenského záložníka Zinadina z pokutového území proletěla těsně vedle vzdálenější tyče Valešovy brány.

Druhá půle začala ze strany domácího celku opět aktivně. Nejprve si na Olayinkův nebezpečný centr z pravé strany naskočil hlavou Brandner, ale mezi tři tyče se netrefil.

V dalších minutách se snažil Olayinka s Mustedanagičem navýšit vedení, jenže jejich snaha skončila mimo Valešovu branku. Rovně dopadla následná střela Miloševiče, kterou srazil hostující hráč na rohový kop.

Další šanci měl z hranice velkého vápna v 74. minutě Olayinky, jeho střela skončila vysoko nad brankou. Ojedinělou gólovou příležitost k ohrožení domácí branky si vypracovali Severočeši v 83. minutě, jenže tvrdá střela Mihálika z velkého vápna byla nepřesná.

V průběhu utkání měla Dukla herní převahu, z které si vytvořila velké množství šancí a závarů uvnitř jablonecké šestnáctky. Nakonec domácí hráči nepustili hostující Jablonec v závěru zápasu do jakéhokoliv tlaku a velice důležité vítězství a zisk tří bodů si pohlídali.

„Před zápasem jsme si vyhodnocovali naše předchozí duely a dospěli jsme k tomu, že nám ve finální fázi chybělo více timingu, proto jsme chtěli dnes více riskovat. V samotném zápase to bylo vidět hlavně v samém začátku, vypramenila z toho i úvodní branka a další dvě naše příležitosti. Začátek druhé půle byl z naší strany opět dobrý, ale pak bylo vidět na hráčích, že jim výsledek zápasu svazoval nohy. Souboj nakonec dopadl vítězně, což je pro nás obrovsky důležité. Soupeř prakticky neměl žádnou šanci. Jsme spokojeni se třemi body, s hrou už méně,“ uvedl na tiskové konferenci Jaroslav Hynek trenér Dukly.

„Po naší hrubé dvojchybě, jsme si nechali hned v úvodu vstřelit branku. Chyboval Zelený i Valeš, oba na tom gólu mají stejný podíl viny. Směrem dopředu jsme si toho moc nevytvořili, ikdyž v druhé půle jsme se trochu zlepšili, vepředu nám schází viditelně Doležal. Ikdyž tam střídáme hráče, nedostáváme se vůbec lehce do šancí. Musíme teď pracovat na dalších variantách v útoku, zkoušeli jsme tam Mihálika a Zreláka. Další útočníky nemáme, musíme se nad tím zamyslet. Martin Doležal nám tam dělal strašně moc černé práce. Jeho síla a vitalita nám teď chybí, bez něj nejsme schopni vyhrávat souboje. Skončilo to 1:0 po naší chybě, domácí vyhráli asi zaslouženě,“ řekl v hodnocení trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

FK Dukla Praha – FK Jablonec 1:0 (1:0)

Branka: 2. Mustedanagič. Rozhodčí: Matějček – Paták, Pelikán. ŽK: 19. Mustedanagič – 67. Považanec. Diváci: 1 458.

Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Štetina, Šimůnek, Podaný – Bezpalec (82. Smejkal), Marek Hanousek, Mustedanagič (69. Brejcha), Brandner (63. Kušnír), Holenda, Olayinka.

Jablonec: Valeš – V. Kubista, Pernica, Beneš (K), Zelený – Pospíšil (46. Trávník), Jiráček – Masopust, Považanec (80. Mehanovič), Matěj Hanousek – Zreľák (65. Mihálik).

Čtsa, kc, jb., foto: www.fkdukla.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru