Nacházíte se
Úvodní stránka > Golf > Spilková se chystá na svůj první major turnaj sezony

Spilková se chystá na svůj první major turnaj sezony

Jednička evropského golfového žebříčku Klára Spilková, vítězka nedávného turnaje Ladies European Tour v Maroku, se chystá na svůj letošní první turnaj kategorie major. Česká reprezentantka, která v dubnu vyhrála Lalla Meryem Cup a zůstala v čele Order of Merit i po druhém startu sezony, se od čtvrtka 29. června zúčastní KPMG Women´s PGA Championship na hřišti Olympia Fields v americkém státě Illinois.

Dvaadvacetiletá profesionálka hraje KPMG Women´s PGA Championship stejně jako loni na pozvání titulárního partnera, do jehož globálního týmu patří spolu s Philem Mickelsonem.

Od svého vítězství v Maroku se Klára Spilková věnovala především intenzivnímu tréninku. „V květnu odpadl původně plánovaný turnaj Ladies European Tour v Thajsku, v červnu bylo zrušeno Turecko, tak jsem absolvovala týdny trénování i fyzické přípravy a také další akce. Pak jsem letěla na čtyři dny dovolené do Řecka, abych trochu změnila stereotyp a zase načerpala nové síly. Poslední týden před odletem do USA jsem už opět trénovala, a to na slovenském hřišti Penati, kde jsem našla ideální podmínky po všech stránkách. Soustředila jsem se hlavně na krátkou hru a puttování, což budou rozhodující faktory na hřišti Olympia Fields. Dokonce jsem musela vyměnit wedge, protože drážky u těch starých byly ohrané,“ vysvětlila hráčka, která se díky svým letošním výsledkům dostala dokonce to Top 10 kvalifikačního žebříčku o srpnový Solheim Cup, tedy utkání USA – Evropa, hraného v Iowě.

Do dějiště nadcházejícího majoru, který se hraje o celkovou dotaci 3,5 milionu dolarů, přiletěla Klára Spilková se svou caddie Kateřinou Dvořákovou už v neděli v poledne po přestupu ve Frankfurtu. Byl tedy ještě čas vyrazit poprvé obhlédnout privátní hřiště, kde se mj. hrálo US Open 2003 (vítěz Jim Furyk). Hřiště bylo postaveno v roce 1905 a hostilo také dvakrát PGA Championship, jednou US Senior Open a naposledy US Amateur Championship (2015). Celkem pětkrát se tu hrála americká PGA Tour díky Western Open a zvítězily zde takové legendy jako Walter Hagen (1927) a Jack Nicklaus (1968).

„Hřiště má hodně bunkerů, je obklopeno stromy, taková americká klasika. Na to jsem se právě zaměřila v tréninku. Cítím se velmi dobře a po loňské premiéře na KPMG Women´s PGA Championship je mým cílem udělat cut. Nebude to jednoduché, ale přece jen už nejedu do úplného neznáma jako loni,“ řekla Klára Spilková a těšila se na události před startem.

V pondělí se měla setkat konečně osobně s Philem Mickelsonem, který plánoval účast při tamní akci KPMG. V úterý čeká českou hráčku start v Pro-Am, což už samo o sobě znamená ocenění jejího statusu. KPMG Women´s PGA Championship se hraje do neděle 2. července.

Další informace a průběžné zprávy najdete na www.klaraspilkova.eu, dále na jejím Facebooku, Instagramu a Twitteru.

jc foto Martin Kabát

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru