Nacházíte se
Úvodní stránka > Halové sporty > Štíři se utkají o titul s SKV Praha ComAP Páteční semifinálové série určily dvojice sobotního vyvrcholení celé Česká pošta extraligy.

Štíři se utkají o titul s SKV Praha ComAP Páteční semifinálové série určily dvojice sobotního vyvrcholení celé Česká pošta extraligy.

 

Páteční semifinálové série určily dvojice sobotního vyvrcholení celé Česká pošta extraligy. Florbaloví vozíčkáři opět hráli na dva vítězné duely. Nejprve do soubojů vstoupili obhájci titulu a vítězové základní části FBC  Štíři České Budějovice. Proti nim vyrukoval ze čtvrtfinále Tatran Střešovice. Budějovice se z kraje první třetiny ujali vedení a většinu zápasu se hrálo především před pražskou brankou. Z tlaku pramenil druhý budějovický gól. Jedinou střelkyní Tatranu se stala Zuzana Přibilová, ale na ní rychle navázal českobudějovický Tomáš David a vrátil pohodlné dvoubrankové vedení Štírům. První semifinále tak vyznělo lépe pro obhájce titulu. Druhé souboj byl velice opatrný. Tatran byl daleko aktivnější na hřišti oproti prvnímu zápasu, ale góly stříleli jen Jihočeši. Nic na výhře nezměnila ani vlastní branka minutu před koncem a po výhře 2:1 byl znám první Superfinalista – České Budějovice.

Druhou dvojici tvořily týmy SKV Praha ComAp Team a FBC ABAK Ostrava. V základní části lépe postavený ComAp vcelku jednoznačně ovládl první střetnutí. V závěru se Ostrava již snažila za každou cenu alespoň vstřelit branku a dokázat si, že výborně chytající Jan Mrázek není neprůstřelný. To se Ostravanům povedlo, ale přesto vyhrál ComAP 4:1. Druhý souboj byl nejopatrnějším zápasem z celého pátečního programu. Až na začátku třetí třetiny se prosadil Rajznover za SKV. Ostrava se začala tlačit za vyrovnáním a v závěru třetiny se zdálo, že ComApu stačí hrát utkání na jeden gól. Zhruba půl minutu před koncem si svou aktivitou došel pro nájezd ostravský Miroslav Večeřa a vyrovnal zápas. V prodloužení branka nepadla a o vítězi rozhodly nájezdy. V těch se trefovali pouze pražští střelci a ComAp se pokusí v sobotu přerušit nadvládu českobudějovických Štírů. Tatran se utká o třetí místo s Ostravou.

Tex a FOTO : Zlatka Vostrá

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru