Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta vybojovala v Izraeli velice důležité tři body!

Sparta vybojovala v Izraeli velice důležité tři body!

Sparta v izraelském Beer-Shevě předvedla skvělou defenzivu, přestože v průběhu zápasu Evropské ligy převážně odvracela nebezpečné útoky domácího soupeře, nakonec vybojovala tři body za vítězství 1:0, když se trefil Matěj Pulkrab.

Do základní sestavy se vrátil Ondřej Zahustel, který se po poraněném kotníku opět představil na pozici krajního záložníka. Kapitán David Lafata, střelec dvou gólů v ligové soutěži do sítě Jihlavy, začal utkání pouze na střídačce.

Domácí tým za podpory bouřlivých fanoušků potvrzoval roli favorita a v průběhu určoval tempo hry. Do gólové šance se dostal dvakrát rumunský záložník Hoban, který nejprve po rohovém kopu hlavou trefil břevno a následně po otočce ve vápně, jeho střelu vychytal perfektním zákrokem brankář Koubek. Zároveň vyrazil tvrdou střelu Nwakaemeho.

Sparťané se soustředili především na defenzivu, v jediné gólové příležitosti se ocitl krátce před přestávkou Václav Kadlec, který se uvolnil s míčem ve vápně, jenže trefil na malém vápně padajícího obránce.

Velice nebezpečný byl domácí Nwakaeme, který se dostal po změně stran do vyložené brankové příležitosti, jenže jeho nepříjemnou hlavičku po centru, gólman Koubek zlikvidoval.

V 71. minutě udeřila na druhé straně Sparta, když si Matěj Pulkrab ve vápně naběhl na přesný centr Dočkala zprava a domácímu gólmanu Goreshovi nedal žádnou šanci, zároveň vedoucí gól sparťanů vyloženě šokoval vyprodaný Turner Stadium.

Domácí po inkasovaném gólu přidali na důrazu a vrhli všechny síly do útoku a Spartu opět zatlačili na jejich polovinu, kde si vypracovali několik šancí, které sparťanská obrana v čele s výtečným brankářem Koubkem odvracela a vedení uhlídala. Sparta se tak stala prvním týmem, který zvítězil na novém stadionu Hapoelu. Současně se posunula se šesti body na první místo v tabulce skupiny K.

„Je pravda, že jsme vycházeli z obranného bloku kolem půlící čáry s ohledem na sílu domácího týmu. Musíme přiznat, že měli více ze hry právě domácí, ale byli jsme na ně dobře připraveni, co se týče defenzivy,“ řekl na tiskové konference David Holoubek.

„Nejsem přesvědčený, že by měli zase tolik velkých šancí. Smekám před hráči za to, jak zvládli zápas odmakat, především v závěru, když docházely týmu síly. Ubránili jsme to výborně a tým ukázal charakter. Nenazval bych to šťastnou výhrou. My dali gól, oni ne,“ řekl David Koubek na tiskovce.

„Chtěli jsme bránit z bloku a mít rychlost do protiútoků. Vaškovi Kadlecovi to sice nešlo, ale svou rychlostí je pro nás hodně důležitý směrem dopředu,“ řekl Holoubek. „On je ale velký profesionál a skvělý fotbalista, a věřím, že se do formy dostane.“

O poločase střídal Dana Holzera a na hřiště přišel Matěj Pulkrab, který rozhodl. „Pro to střídání jsem se rozhodl kolem třicáté minuty, protože nám nefungovala levá strana. U mě to vychází z toho, že jsem zvyklý z mládeže střídat pět hráčů a zasáhnout do sestavy okamžitě,“ usmíval se Holoubek.

Hapoel Beer-Sheva FC – AC Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branky: 71. Pulkrab. Rozhodčí: Bebek – Petrović, Grgić – Pejin, Gabrilo (vš. Chorv.) ŽK: Juliš, Holek, Dočkal.

Hapoel: Goresh – Bitton, Vítor, Tzedek, Korhut – Hoban (73. Sahar), Ogu, Radi (68. Buzaglo) – Nwakaeme, Maranhao (82. Ghadir), Melikson.

Sparta: Koubek – Karavaev, Holek, Mazuch, Kadlec Michal – Zahustel, Dočkal, Mareček, Holzer (46. Pulkrab) – Juliš (77. Lafata), Kadlec V. (90. Dudl). Trenér: David Koubek.

Čtsa, kc, foto, zdroj www.sparta.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru