Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Dočkal, musíme se ještě zdokonalit

Dočkal, musíme se ještě zdokonalit

Bořek Dočkal se k týmu připojil spolu s Davidem Lafatou teprve ve čtvrtek, v neděli už však odehrál celé utkání s Rubinem Kazaň.

Bořku, do utkání jsi nastoupil po dovolené a pouze po několika tréninkových jednotkách. Jak ses cítil?

Na rozjezd to bylo náročné, obzvlášť v tomto horkém počasí. Měl jsem volno čtrnáct dní, což na to, kolik jsem odehrál zápasů v sezoně, bylo dostatek. Dnes jsem sice ke konci už trochu unavený byl, ale než začneme, tak se to srovná.

Výsledkově to proti Rubinu nevyšlo, zejména druhý poločas ale herně tak špatný nebyl…

Určitě tam nějaké zlepšení bylo. Je ale špatně, že hned z prvního centru dostaneme gól. Ve vápně jsme na začátku nehráli dobře a soupeři se po dvou vstřelených gólech dýchalo podstatně lépe. Nikam se netlačil a nám se do šancí dostávalo hůře. V druhém poločase už to ale bylo trochu lepší.

Na čem bude třeba pracovat do pátečního zápasu s Botosani?

Pracujeme pořád na tom samém. Zaměřili jsme se na rozestavení 3-5-2 a každý den to hodně řešíme, protože jeho variant je spousta s ohledem na rozestavení soupeře. Musíme toho ještě hodně vstřebat a je na nás vidět, že v zápasech s tímto rozestavením děláme chyby. V tom se potřebujeme zdokonalit, pokud to rozestavení chceme dál používat.

Dnes musel z utkání odstoupit Lukáš Vácha…

To mě hodně mrzí. Luky měl složité období, kdy se do toho po zranění dostával zpět. Samozřejmě teď nevím, jak na tom bude, ale ten zákrok jsem viděl zblízka a jeho kotník udělal docela blbý pohyb. Moc Lukášovi držím palce, aby to nebylo nic vážného.

Takovéto přáteláky jsou často hodně vyhrocené, zvlášť s týmy z východu, a dnešek nebyl výjimkou. Jak to vnímáš?

Vždy záleží na tom, jak to pustí rozhodčí. Tady nás pískají rozhodčí, kteří jsou na úrovni třeba místní páté ligy, a to úplně neodpovídá týmům, které se tu potkávají. Pak to rozhodčí pouštějí někam, kde to být nemá, a proto jsou ty zápasy takto vyhrocené. Navíc vždy umějí tak dvě slova anglicky a to vše často ještě zhorší.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru