Nacházíte se
Úvodní stránka > Olympijské hry > Letní > Táborský triatlonový festival se blíží. Již příští neděli nabídne ojedinělou příležitost vidět v akci triatlety z 22 zemí.

Táborský triatlonový festival se blíží. Již příští neděli nabídne ojedinělou příležitost vidět v akci triatlety z 22 zemí.

Prestižní sportovní event láká závodníky svou výhodnou polohou uprostřed Evropy a taktéž dobře zvoleným termínem v nabité závodní sezóně.

Festival, který je považován za jednu z nejprestižnějších triatlonových událostí v České republice, láká špičkové juniorské závodníky, a to včetně reprezentantů z destinací jako Mexiko či Nový Zéland. „Těšíme se, že tady u nás v Táboře letos přivítáme mladé triatlonisty z 22 zemí,“ uvádí ředitel festivalu Šimon Kuncl.

Táborský triatlonový festival není pouze sportovním kláním, ale také nabízí příležitost pro fanoušky a diváky, aby se blíže seznámili s triatlonem. „Pro diváky a fanoušky triatlonu představuje možnost seznámit se zblízka s triatlonisty a jejich přípravou, která u některých může vyústit až v kvalifikaci na letní olympiádu v Paříži,“ vysvětlil předseda táborského triatlonového klubu Martin Hotový. „Jde o příležitost vidět na vlastní oči jejich soutěžního ducha, podpořit své oblíbené sportovce ale třeba i získat inspiraci pro své vlastní sportovní úsilí.“

Trať triatlonového festivalu, která prochází břehem vodní nádrže Jordán a spletitými ulicemi města, prověří dovednosti závodníků v plavání, cyklistice i běhu. „Výzvou na 20 kilometrové cyklistické části je krátký, avšak prudký kopec do Čekanic, který na rychlé technické trati otestuje rovněž jejich vrchařské dovednosti,“ sdělil Marek Macháček, vedoucí cyklistické části. Běžecká část zahrnuje tři okruhy, které vedou z centra závodu od dopravního hřiště k hotelu Palcát a po jordánském nábřeží zpět. Pro diváky je ideální zůstat přímo u depa v centru závodu. „Doslova na pár kroků tak mají zajištěn výhled na všechny tři disciplíny,“ dodává Macháček.

Příští víkend slibuje ve městě Tábor nezapomenutelné sportovní zážitky. Podrobné informace o Táborském triatlonovém festivalu lze najít na oficiální webové stránce tabortriathlonfestival.cz.

Stručný program:

Neděle 23. 7. 2023 | U sladovny, Tábor

12:30 Start Evropského poháru juniorů

17:00 Start Mistrovství ČR

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru