Nacházíte se
Úvodní stránka > Handicapovaní > Příběhy handicapovaných sportovců v nové knize.

Příběhy handicapovaných sportovců v nové knize.

Kniha se výhradně prodává přes https://www.bookla.cz/eshop

Hendikepovaní sportovci se dočkali výjimečné publikace – S HENDIKEPEM NA VRCHOL. Autoři se rozhodli, že alespoň částečně napraví absenci knih s touto tématikou na českém knižním trhu. Jde o 17 kapitol s našimi předními hendikepovanými sportovci (ze soukromého i sportovního života), ve valné většině medailisty z paralympiád, napříč různými sportovními odvětvími  (atletika, lyžování, lukostřelba, plavání, střelba, sledge hokej atd.). 

Krest kniha S Handicapem na vrchol Victoria PHOTO BY CPA

Publikace autora Jaroslava Cíchy a fotografa Eduarda Erbena by nemohla vzniknout bez podpory Vysokoškolského sportovního centra VICTORIA. „Líbila se nám myšlenka odprezentovat nejen ty medaile, ale i ty příběhy, které nám přijdou možná ještě zajímavější. Už jsem měla možnost několik jich přečíst a jsou velmi emoční. Věřím, že na každého zapůsobí,“ řekla ředitelka tohoto resortního střediska Lenka Kovářová. „Handicapovaní sportovci takovou knížku nemají, nic o nich nevychází. Říkal jsem si, že ty jejich příběhy budou čtivé a zajímavé pro lidi,“ popsal svou motivaci Cícha.

Kniha se prodává výhradně přes internet-shop: https://www.bookla.cz/eshop.

Krest kniha S Handicapem na vrchol Victoria PHOTO BY CPA

Na dnešním křtu v sídle VICTORIE VSC se sešli úspěšní medailisté z paralympiády v Tokiu David Drahonínský, Arnošt Petráček a Jiří Suchánek a pochlubili se i medailemi. Dorazila také Eva Datinská či  lyžařka Tereza Kmochová, tvář knihy z titulní strany. A všichni se shodli, že zbrojí na příští paralympiádu v Paříži. Přiznali, že na medailích jsou závislí. V případě neslyšící Kmochové na dealflympiádu,na nichž již v minulosti vybojovala osm zlatých, šest stříbrných a jednu bronzovou medaili.

Ve VICTORII mají zdravotně postižení sportovci samostatnou sekci a ti nejlepší mají podmínky srovnatelné se zdravými profesionály. „Jsme jediný resort, který takto podporuje hendikepované sportovce. Rozhodli jsme se, že půjdeme cestou s těmi nejlepšími a budeme se k nim chovat, jako ostatním zdravým reprezentantům,“ zdůraznila Lenka Kovářová.S ní se ztotožnil lukostřelec David Drahonínský. „Je to neuvěřitelná pomoc a nejenom finanční. Člověk cítí, že ho někdo podporuje v tom, co dělá. Mohu využít služeb, jako jsou sportovní psycholožka, fyzioterapeut,“ popisoval 

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru