Nacházíte se
Úvodní stránka > Handicapovaní > Češi na úvod mistrovství světa roznesli Velkou Británii

Češi na úvod mistrovství světa roznesli Velkou Británii

Tomakomai – 29. 11. 2016 Česká sledge hokejová reprezentace má za sebou úvodní zápas na mistrovství světa B skupiny v japonském Tomakomai a čeští fanoušci si těžko mohli představovat lepší vstup do turnaje. Reprezentaci Velké Británie totiž svěřenci trenéra Jiřího Břízy deklasovali výsledkem 12:0. Příštím soupeřem našich je Slovensko, s nímž se utkají ve středu.

Ráz úvodního zápasu určil gólem již ve 3. minutě Zdeněk Krupička – hráč pražské Sparty. Na trefu mu ve vlastním oslabení přihrál útočník Karlových Varů Michal Geier, který v loňském ročníku České sledge hokejové ligy ovládl žebříček kanadského bodování.

Ještě do konce prvního dějství naši vedli 4:0 a svým výkonem soupeře jednoznačně převyšovali. To potvrdil i další vývoj zápasu, v němž dominovali hlavně oba úvodní střelci – Krupička a Geier, kteří se činili a nastříleli Britům každý čtyři góly. Naopak téměř bez práce byl v úvodním zápase brankář Michal Vápenka. Ukazatel skóre se nakonec zastavil za stavu 12:0.

„Tým Velké Británie se teprve rozvíjí, takže zatím nemají ve všech pětkách tak kvalitní hráče, aby nám mohli konkurovat. Za což jsem rád, protože jsme do Japonska odletěli relativně pozdě a klukům takový zápas pomůže s aklimatizací a také samozřejmě zvedne sebevědomí,“ řekl po zápase trenér Jiří Bříza. I přes vysokou výhru však český kouč vidí prostor pro zlepšení. „Budeme muset ještě vypilovat obrannou činnost ve středním pásmu a také bych si představoval jednodušší řešení v koncovce. Zítra nás čeká daleko těžší soupeř, k němuž musíme přistoupit maximálně zodpovědně,“ varoval před utkáním se Slovenskem dlouholetý lodivod naší reprezentace.

Zápas s výběrem Slovenska, v němž figuruje také řada hráčů z české ligy, je naplánováno na středu v 6:30 středoevropského času a sledovat jej bude možné živě na YouTube.

Branky a nahrávky: 3. Krupička (Geier), 9. Geier (Krupička), 9. Krupička, 14. Raul (Geier), 18. Geier (Raul), 23. Doležal (Šafránek), 25. Šafránek (Kubeš), 26. Krupička (Geier), 29. Geier (Raul), 31. Geier (Krupička), 34. Krupička (Raul), 37. Palát (Šafránek)

Česko: Vápenka – Kubeš, Hábl, Berger, Hrbek – Krupička, Raul, Geier – Šafránek, Novák, Palát – Doležal. Velká Británie: Gaze – Clarkson, Brown – Bonner, Woollias, Nicholson, Warner, Christopher, Turner, Farmer, Coleman, Le Galloudec.

Právě probíhajícího: mistrovství světa ve sledge hokeji.

Ota Černý | Project Manager, Premier Sports CZ s.r.o.

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru