Sportovní střelec David Kostelecký slaví v šestačtyřiceti letech první triumf v anketě o nejlepšího Armádního sportovce roku. Stříbrný medailista z Her v Tokiu v disciplíně trap předčil v hlasování 94 funkcionářů a trenérů Armádního klubu Dukla další úspěšné olympioniky – oštěpaře Jakuba Vadlejcha a Vítězslava Veselého. 

Armádní sportovec photo by CPA

Podle očekávání se jednalo o velice těsný výsledek. Vítězný Kostelecký získal 856 bodů, druhý Vadlejch, taktéž stříbrný v Tokiu, jen o 29 méně (827). Třetí v pořadí Veselý jich nasbíral 642.

,,Atletika je královna sportu, proto jsem mile překvapený. Broková střelba není tolik na očích, tohle ocenění je velmi dobrou reklamou i pro náš klub v Hradci Králové,“ uvedl Kostelecký. ,,Musím se ale ještě ujistit, jestli jsem opravdu vyhrál hlavní kategorii a ne veteránskou,“ zavtipkoval na pódiu.

Armádní sportovec photo by CPA

Trenérem roku se stal Vadlejchův kouč, trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Jan Železný. Nejlepším juniorem byl vyhlášen akrobatický lyžař Matěj Švancer. Sedmnáctiletý talent vybojoval dva tituly mistra světa v disciplínách big air a slopestyle v ruském Krasnojarsku.

Armádní sportovec photo by CPA

V rámci slavnostního vyhlášení došlo rovněž k ocenění veslaře Ondřeje Synka, který v září oznámil ukončení bohaté kariéry, a Lukáše Trefila s Janem Štěrbou, členů bronzového čtyřkajaku z olympijských her v Londýně 2012 a Ria 2016. Prezentován byl rovněž kalendář ASC Dukla pro rok 2022 nesoucí název: Správným směrem! Za svými sny a vzory – nafocený špičkovými sportovci Dukly společně s dětmi. Jeho záměrem je vzhledem k pandemické době propagace návratu mládeže ke sportování. Ať už organizovanému či rekreačnímu.

Související obrázky:

CPA

Similar Articles