Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slavisté jsou před pohárem a ligou kompletní!

Slavisté jsou před pohárem a ligou kompletní!

Praha 18.2016. – Nová posila slavistů Dušan Švento se připojil v pondělí ke kádru trenéra Dušana Uhrina. Holandský útočník Gino van Kessel se Slavií trénuje už od pátku a tak sešívaní jsou konečně v závěrečné přípravě na ligu kompletní.

Útočník, nebo hráč jiného postu Švento se vrací do Slavie po téměř sedmi letech z ligového Trenčína, takže své původní místo v kabině už raději nehledal. „Už je to dlouho, přesně nevím, kde jsem seděl. Myslím ale, že je to poblíž,“ řekl před tréninkem sportovním novinářům.

Jaký byl jeho první den po návratu? Kromě samotného tréninku musel Dušan zvládnout ještě natáčení videa pro nástupy na velkoplošné obrazovky, udělat několik rozhovorů a po tréninku přidat ještě velký rozhovor pro ligový magazín s náročným focením.

„Zatím nemůžu říct, že by mě něco překvapilo, strávil jsem tady dost dlouhou dobu. Ale několik informací o nových věcech, bylo v první den pro mě dost obrovské, jen seznámení se všemi novými hráči a realizačním týmem,“ vysvětloval Švento, který bude nosit dres s číslem 81.

„Je to přehozená 18, která už byla obsazená. Rovněž syn se měl narodit 8. 1., nakonec se narodil o dva měsíce dříve. Takže to nemá pro mě žádný význam,“ dodává Švento.

Druhou posilou s výrazným číslem 99. na soupisce Slavie bude patřit Ginovi van Kesselovi. „Chtěl jsem devítku, jenže byla už obsazená. Tak jsem to nakonec vyřešil a jsem spokojen,“ řekl s úsměvem holandský útočník.

Van Kessel si vybral Slavii, přestože jako nejlepší střelec slovenské ligy dostal řadu dalších klubových nabídek „Slavia má úžasnou fotbalovou historii, mnohokrát hrála v evropských pohárech, do kterých se teď po sedmi letech vrací. Klub mi předložil skvělou nabídku a je to další krok v mé fotbalové kariéře. Je to velká příležitost, abych se ukázal v trochu lepší soutěži než ve slovenské lize,“ věří gólový střelec.

Dušan Švento do čtvrtečního odvetného pohárového zápasu nezasáhne, z důvodu doléčení zranění, ale útočné duo Van Kessel – Škoda určitě ano. „Máme před sebou domácí zápas s Tallinnem a tak věřím, že ho zvládneme, neboť je pro nás povinností postoupit, přestože jsme si to zkomplikovali. Ale věřím, že máme velkou herní sílu to doma otočit a postoupit do dalšího předkola,“ řekl Milan Škoda, který neustále burcuje své spoluhráče.

Čtsa, kc, foto cpa,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru