Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Boleslavští vyhráli, ale nepostoupili

Boleslavští vyhráli, ale nepostoupili

Těsné jednogólové vítězství Boleslavi na postup nestačilo. Dvougólové manko z prvního zápasu nedohnali a tak se s Evropskou ligou loučí. Podobně jako před rokem nepřešli přes prvního evropského soupeře.

Do odvety nastoupila Boleslav s jedinou vynucenou změnou, místo Hůlky potrestaného za vyloučení v prvním zápase, se vedle Kúdely na stoperskou pozici postavil Douglas. Tetov začal ve shodném složení, jako v předchozích pěti zápasech předkol Evropské ligy.

První poločas se odehrál s minimálními šancemi. Tetovští pozorně bránili a Boleslavští zdlouhavě kombinovali s obavami, aby soupeři neumožnili udeřit z rychlého brejku. V 8. minutě Radův trestňák gólman Zahov vyboxoval mimo tetovské vápno. V 15. minutě se uvnitř soupeřovy šestnáctky uvolnil Rada a jeho zakončení Zahov vyrazil na roh. Ve 30. minutě byli blízko gólu Kalabiška a Jánoš, ale brankář Zahov obětavým zákrokem uhájil čisté konto. Necelých deset minut před přestávkou Boleslavští nevyužili tří standardních situací, Radův trestňák a dva Jánošovy rohy Tetovští bez obtíží odvrátili. Ve 39. minutě byl Tetov blízko úspěchu, když po Todorovského centru pálil z dobré pozice Junior, ale nastřelil jen shluk bránících protihráčů. Těsně před koncem poločasu se střelecky neprosadili Jánoš a Vukadinovič. A tak první dějství skončilo bez gólů.

Ve druhém poločase Boleslavští hráli a Tetovští polehávali při každé možné příležitosti. Zdařile kouskovali hru a dokázali z pětačtyřiceti minut více než třetinu proležet simulováním zranění. Ve 49. minutě Chramosta hlavičkoval nedůrazně. Brankář Zahov zkrotil v 57. minutě Vukadinovičův a o minutu později Magerův centr. V 59. minutě Radova bomba jen o pár centimetrů minula branku. V 64. minutě Kerestešovu hlavičku zlikvidoval Zahov.

V 70. minutě Chramosta v jasné gólové pozici nastřelil z hranice malého vápna brankáře. V příští minutě Rada levačkou z patnácti metrů těsně minul branku. Čtvrthodinu před koncem poprvé a naposledy ve druhém poločase zahrozili Tetovští. Brankář Diviš v 75. minutě vyrazil Polozaniho nečekanou bombu na roh a o dvě minuty později vychytal Juniora, jenž se před boleslavskou branku dostal po parádní Vujčičově kolmici. Před tetovskou branku létaly centry z obou stran, ale Boleslavští byli v koncovce nedůrazní a nepřesní.

Teprve v 82. minutě centr Kúdely od pravé postranní lajny Magera hlavičkoval k levé tyči tak povedeně, že Zahov na míč nedosáhl – 1:0.

Zbytek zápasu včetně pětiminutového nastavení se odehrál kolem i uvnitř tetovské šestnáctky. Bohužel pro Boleslav bez kýženého gólového efektu. Těsná výhra k postupu nestačila, do další fáze Evropské ligy postoupil makedonský tým FK Shkëndija 79 Tetovo, který tak přišel o svoji tříměsíční neporazitelnost v soutěžních zápasech, což jeho trenéra a hráče nemrzelo vzhledem k radosti z postupu v předkole Evropské ligy.

FK Shkëndija 79 Tetovo od ligové porážky s Vardarem Skopje 0:1 v neděli 24. dubna 2016 totiž postupně přemohl v makedonské lize doma Bregalnicu Štip 3:0, doma Sileks Kratovo 3:0, venku Shkupi 3:1, ve finále makedonského poháru Rabotnički Skopje 2:0, v prvním předkole Evropské ligy polský Krakov doma 2:0 a venku 2:1, ve druhém předkole Evropské ligy remizoval v Baku 0:0 a v odvetě ho doma porazil 1:0 a minulý týden ve třetím předkole Evropské ligy doma přemohl Mladou Boleslav 2:0. V Mladé Boleslavi tak prohrál po devítizápasové šňůře neporazitelnosti.

FK Mladá Boleslav – FK Shkëndija 79 Tetovo 1:0 (0:0)

Gól: 82. Magera. Rozhodčí: Simon Lee Evans – Lewis Ross Edwards, Ian Bird (vš. z Walesu). ŽK: Chramosta, Kalabiška – Alimi, Demiri, Zahov, Hasani, Radeski, Taipi. Diváků: 3528.

FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (46. Golggol Mebrahtu), Kúdela, Douglas, Fleišman – Jánoš, Rada – Vukadinovič (69. Takács), Magera, Kalabiška (61. Keresteš) – Chramosta.

FK Shkëndija 79 Tetovo: Zahov – Todorovski, Cuculi, Bejtulai, Demiri – Vujčič, Alimi (54. Polozani) – Radeski (74. Taipi), Hasani, Junior (85. Bojku) – Ibraimi.

Vyřazení z Evropy trenéru Jarolímovi pokazilo závěr boleslavského angažmá

Vyřazení Boleslavi z třetího předkola Evropské ligy je pro Karla Jarolíma velkým zklamáním na závěr jeho působení v FK Mladá Boleslav, kterou vedl dvaatřicet měsíců, nejdéle ze všech trenérů v boleslavské prvoligové éře.

O průběhu odvety třetího předkola Evropské ligy se mu mluvilo těžce, byť byla vítězná, ovšem nikoliv postupová: „První poločas jsme prohospodařili, i když jsme náznaky nebezpečných situací měli, ale neprosadili se v nich a nedostali soupeře pod tlak. Teprve ve druhé půli změny v sestavě nám tlak vynesly. A i když jsme šli do většího rizika, nepřesnostmi jsme se připravili o lepší finální fázi. Škoda byla, že Chramosta nedal gól v sedmdesáté minutě, zbylo by nám více času na druhý gól, než nám zbývalo po gólu Magery deset minut před koncem.“ Karel Jarolím připomněl, že fatálním faktorem byla dvougólová prohra v prvním utkání: „Nula dva byl nepříjemný výsledek, přesto si myslím, že v domácím prostředí to hratelné bylo, museli bychom ale nakládat s ofenzivními situacemi přesněji.“

Pro Karla Jarolíma vyřazení z předkola Evropské ligy znamená uspíšení konce jeho angažmá v FK Mladá Boleslav. „Pěkné okamžiky jsem v Boleslavi prožil, ale momentálně jsem zklamaný z vyřazení. V co nejkratší době se přesunu k reprezentaci,“ uvedl Karel Jarolím.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru