Nacházíte se
Úvodní stránka > Hokej > Česká osmnáctka zdolala Švédsko a zahraje si finále Hlinkova Memoriálu

Česká osmnáctka zdolala Švédsko a zahraje si finále Hlinkova Memoriálu

Česká hokejová reprezentace do 18 let dokázala v dramatickém semifinálovém duelu porazit silné Švédy 2:1 v prodloužení a zahraje si podruhé za poslední tři roky finále Memoriálu Ivana Hlinky.

Svěřenci trenéra Václava Varadi v atraktivním duelu plném šancí, který sledovalo téměř dva tisíce diváků, otevřeli skóre utkání, když se ve 24. minutě při rychlém protiútoku prosadil Filip Zadina. Seveřané dokázali na inkasovanou branku brzy zareagovat, když ve 31. minutě překvapil brankáře Jakuba Škarka střelou z pravého kruhu Rasmus Dahlin. Ve zbývajícím průběhu normální hrací doby si vytvořili více šancí Švédové, český tým ale podržel vynikající Škarek, který si celkem připsal 41 úspěšných zásahů. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém se čekalo na branku až do poslední minuty. Když už se zdálo, že utkání rozhodnou samostatné nájezdy, vzal si slovo Jakub Galvas a 22 vteřin před koncem prodloužení překonal střelou z pravého kruhu švédského gólmana Erikssona.

Do prodloužení dospělo i druhé semifinále mezi Ruskem a USA v Bratislavě. Sborná v zápase třikrát vedla, ale Američané dokázali třikrát jednobrankové manko srovnat, a dostat utkání do prodloužení. V něm vystřelil USA postup do finále Pastujov. Češi si tak zítra od 17:30 zahrají v Břeclavi s USA o premiérový titul na Memoriálu Ivana Hlinky, v zápase o bronz se proti sobě postaví Rusové se Švédskem v Bratislavě od 15 hodin.

SEMIFINÁLE Memoriálu Ivana Hlinky

Švédsko – Česko 1:2 pp Branky a nahrávky: 31. Dahlin (Bemström) – 24. Zadina (Galvas), 70. Galvas (Zadina)

Rusko – USA 3:4 pp Branky a nahrávky: 23. Messner (Poehling, Pastujov), 39. Lodnia (Poehling, Chmelevski), 52. Chmelevski (Phillips), 66. Pastujov – 21. Kostin (Alexejev), 37. Ljachov, 42. Bicadze (Kostin)

Program finálového dne

Sobota 13. srpna 2016

15:00 Švédsko vs Rusko (Bratislava)

17:30 USA vs Česko (Břeclav)

Ondřej Kalát, Český svaz ledního hokeje,

Foto Karel Švec,

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru