Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta porazila v závěru Jablonec

Sparta porazila v závěru Jablonec

Sparta přivítala na pražské Letné ve 4. kole e.Pojištění.cz liga severočeský Jablonec, který nastoupil do zápasu bez několika klíčových hráčů, kteří jsou zraněni. Přesto se ve druhém poločase po centrech do velkého vápna trefil dvakrát Lafata a Pulkrab a Sparta porazila Jablonec 3:0.

Svou premiéru v rudém dresu si proti svému bývalému týmu odbyl Vjačeslav Karavajev, do základní sestavy se vrátili Lafata, Čermák a Holek.

Naopak Sparta nastoupila po play off v Evropské lize v Dánsku proti Sönderjystu, kde vybojovala velice důležitou bezbrankovou remízu pro čtvrteční odvetu k postupu do základní skupiny evropské soutěže.

Utkání začali jablonečtí velice aktivně a během pěti minut dvakrát ohrozili sparťanskou branku, ale neúspěšně. Na druhé straně poslal Hozler a Karajev několik centrů do jabloneckého vápna, ale úspěšnost neměly. Zasahovat nemusel ani hostující brankář Hrubý proti největším gólovým šancím Lafaty a Kadlece, které minuly těsně tyče.

Obraz hry se nezměnil ani po patnácti minutách, kdy se obě mužstva snažila o vedení, zejména sparťané, kteří se ale nedokázali střelecky prosadit v rozhodujících okamžicích.

Sparta po pětadvaceti minutách se začala po neustálém tlaku před brankou hostí prosazovat, ale hostující obrana jakýkoliv pokus o vedení s vypětím všech sil odvrátila míč do bezpečí.

V 35. minutě si po centru Dočkala z přímého kopu naskočil na míč hlavou na malém vápna Kadlec, jenže jeho snaha skórovat skončila těsně vedle pravé tyče.

Závěr prvního poločasu byl oboustranně pokojný, neboť oba týmy se spokojily s dosavadní bezbrankovým průběhem.

Do druhého poločasu nastoupila Sparta s jedinou změnou, Čermáka vystřídal Pulkráb.

Sparťané začali oproti prvnímu poločasu velice důrazně a několikrát zahrozili, když se do dobré střelecké pozice po Dočkalově centru dostával Šural, jenže ve skluzu z těžkého úhlu poslal míč do boční sítě.

V 60. minutě se dostali domácí po kombinaci do další gólové šance střídajícím Julišem, jenže byl na malém vápnu v ofsajdu.

Následovně zvýšili sparťané tlak na hostující tým, ale jablonecká obrana byla velice důrazná, přesto se domácí hráči s tím snažili srovnat.

V 70. minutě se sparťané se po neustálém obléhání jablonecké branky konečně dočkali vedení z rohového kopu, kdy si na míč naskočil Lafata a přesně umístněnou hlavičkou nedal gólmanu Hrubému žádnou šanci.

Po pěti minutách se domácí hráči radovali podruhé, když po centru Karajeva se přesně trefil tečí střídající Pulkráb.

Třetí gól přidal v 83. minutě opět sparťanský kapitán, který Frýdkův centr ze standardky poslal z voleje do sítě.

Sparta se po zaslouženém vítězství posunula do čela ligové tabulky s deseti body.

AC Sparta Praha – FK Jablonec 3:0 (0:0)

Branky: 70. Lafata, 75. Pulkrab, 83. Lafata. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Mokrusch. ŽK: Holek, Čermák, Lafata – Kubista, Mihálik. Diváci: 8336.

Sparta: Koubek – Karavajev, Holek, Kadlec, Costa – Šural, Dočkal, Vácha, Čermák (46. Pulkrab), Holzer (59. Juliš) – Lafata. Trenér: Ščasný.

Jablonec: Hrubý – Kubista, Pernica, Kouřil, Hanousek – Hübschman – Mihálik (68. Štěpánek), Pospíšil, Trávník (90. Díl), Bazal (60. Končal) – Wágner. Trenér: Frťala.

Čtsa, kc, foto sp.,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru