Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Slovan přišel na hřišti Karabachu o tři body až v nastavení!

Slovan přišel na hřišti Karabachu o tři body až v nastavení!

Baku – V ázerbajdžánském Baku vstoupil náš tým ve čtvrtek do skupinové fáze Evropské ligy. Soupeřem mu byl místní mistr, Karabach FK. Ten rozhodně neměl být snadným soupeřem, přesto byl Slovan odhodlán vyrazit na cestu skupinou evropských pohárů co nejlépe.

Vstup do utkání měl Slovan takřka neuvěřitelný. Soupeř rozehrál, ale Milan Baroš hned vystihl špatnou kombinaci domácích, po krátkém postupu kupředu posunul míč k Janu Sýkorovi a ten hned po několika sekundách otevřel skóre! Vedení však nevydrželo dlouho. Po prvním rohovém kopu utkání vyskočil nejvýš Míchel a bylo rázem srovnáno.

Ani po dvou rychlých gólech tempo hry neopadlo. Míč se rychle přesouval z jedné strany na druhou a obě defenzivy byly neustále v permanenci. Svou práci však zvládaly na jedničku, do vyložené šance se tak ani Slovan, ani Karabach dostat nedokázal. Ve 24. minutě sice po centru z pravé strany hlavičkoval Quintana, ale jeho pokusu chyběla razance a navíc mířil mimo branku.

Podobný obraz nabízela hra také v dalších minutách. Ve 35. minutě po levé straně proklouzl do vápna Reynaldo, Martin Latka však jeho úmysly přečetl a parádním skluzem ho obral o míč. O to víc horko bylo ve 38. minutě. Karabach předvedl během rozehrávky rohového kopu nacvičený signál, po němž pálil Sadygov, jeho projektil však Dúbravka vyrazil a dorážka z bezprostřední blízkosti už přišla z ofsajdu.

V závěru první půle byli u míče častěji domácí hráči, Slovan se zaměřoval spíše na spolehlivou defenzivu. Přesto se těsně před poločasem zjevil před brankářem osamocený Almeida, kterého Dúbravka dokázal vychytat. Přestože byl navíc domácí hráč v ofsajdu, trenér Trpišovský měl svým svěřencům co vysvětlovat.

Ani po změně stran Karabach neubral na obrátkách. Po rohovém kopu se brzy dostal k zakončení Reynaldo, jehož pokus pomalu směřoval do horního rohu branky, Dúbravka však pohledným zákrokem šanci zneškodnil. Velká chvíle slovenského brankáře přišla o několik momentů později. Zcela osamocen před ním stanul Reynaldo, Dúbravka však jeho úmysly přečetl a míč vyrazil.

Do vedení však mohl jít také Slovan. Po rohovém kopu míč doputoval k Barošovi, jehož pokus však dokázal Šehič na brankové čáře vyrazit. Následnou Coufalovu dorážku už obrana odvrátila do bezpečí. V 62. minutě pro změnu Sýkora pronikl až do vápna, tam se však snažil najít ještě nabíhajícího Vůcha a ten už se k balonu neprodral.

Slovan měl v těchto minutách více ze hry a další příležitost měl po přesném centru Sýkory znovu Baroš, tentokrát ale hlavou minul. Aktivita se však přeci jen vyplatila. Na přelomu 68. a 69. minuty se ke střele dostal Egon Vůch, jeho pokus brankář pouze vyrazil a Milan Barošdoklepl míč do odkryté branky.

Karabach se s porážkou nehodlal smířit a snažil se tlačit kupředu. Obrana Slovanu si však dávala pozor a nepouštěla soupeře do šancí. Naopak deset minut před koncem pálil z přímého kopu na branku Karafiát, jeho střelu ale Šehič kryl.

S blížícím se závěrem to na druhé straně zkusil z dálky Sadygov, jeho pokus ale skončil příliš vysoko. Na kopačky hráčů Karabachu se pomalu vkrádala nervozita. V nastaveném čase pálil opět Sadygov však ani tentokrát nemířila do prostoru branky. Už to vypadalo, že Slovan poveze z Ázerbajdžánu výhru, nakonec ale přišla rána.

V poslední minutě nastavení doputoval do vápna centr, který ještě dokázala obrana odvrátit, k odraženému míči se však dostal Rashad Sadygov a přesnou ranou k tyči srovnal na konečných 2:2.

„Fotbal je někdy krásný, někdy krutý. Dneska se nám nepovedlo udržet vedení. Ten bod je ale zasloužený. Oni hráli výborně především v první půli. V druhém poločase jsme se jim trochu vyrovnali, začali jsme víc kombinovat a napadat. Obraz hry se trochu změnil. Dali jsme dva góly, kdybychom měli tři body, bylo by to asi trošku šťastné. Byly by důležité, ale i bod se může ve finále počíta,“ řekl po zápase Milan Baroš.

Karabach FK – FC Slovan Liberec 2:2 (1:1)

Branky: 7. Míchel, 90.+5. Sadygov – 1. Sýkora, 69. Baroš. Rozhodčí: Klossner – Wicht, Zeder (všichni Švýc.).

Karabach: Šehić – Medveděv, Junuszade, R. Sadygov (C), Agolli (86. Madatov) – Míchel, Garajev (76. Ismajilov), Almeida – Quintana, Ndlovu (66. Muarem), Reynaldo.

Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Latka, Bartošák – Folprecht, Breite – Bartl (65. Karafiát), Sýkora (86. Nitrianský), Vůch – Baroš (C) (75. Súkenník).

Čtsa, zdroj: www.fcslovanliberec.cz

 

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru