fPo prachšpatném vstupu do kvalifikace o mistrovství světa 2018 čeští fotbalisté konečně zabrali. V Edenu dokázali konečně skórovat a porazili Norsko 2:1, když úspěšnými střelci byli debutanti Michael Krmenčík a Jaromír Zmrhal, za hosty snížil tři minuty před koncem Joshua King.

Kouč Karl Jarolím oproti poslednímu zápasu opět zamíchal sestavou a tentokrát to přineslo úspěch. Výhrou si naši fotbalisté udrželi reálné naděje na šampionát v Rusku, když rozhodně podali nejlepší výkon v kvalifikaci.

Snad nejpřekvapivějším tahem trenéra bylo nasazení Krmenčíka a byl to právě plzeňský střelec, který stál na koci akce z jedenácté minuty, kterou založil na polovině hřiště Dočkal. Kolmicí našel Krejčího jež unikl stoperům a naservíroval míč před branku zcela volnému Krmenčíkovi – 1:0.

Již předtím měli šance Zmrhal, jehož rána šla vedle a po centru Kadeřábka a zmatku v norské šestnáctce skončil míč na břevně gólamana Jarstein. Branka domácí uklidnila a přenechali iniciativu soupeři, ale vyráželi k rychlým brejkům. Norové ale nadějně rozehrané akce do koncovky nedotáhli.

Druhý gól dal krátce po změně stran Zmrhal, který poprvé nastoupil v základní sestavě. Jeden z nejlepších českých hráčů na hřišti Dočkal našel skvělým pasem nabíhajícího slávistického hráče, který využil svoji rychlost a přesnou přízemní ranou zvýšil.

V poslední půlhodině domácí více mysleli na defenzivu a soupeř útočil a hrozil. Vypracoval si několik nadějných možností, ale domácí obrana pracovala spolehlivě. Až tři minuty před koncem se po zaváhání Sivoka prosadil King, ale výhru si Češi již vzít nenechali.

V podzimní části kvalifikace se tak dostali na pětibodový zisk a další zápas je čeká až příští rok v březnu v San Marinu a v červnu v Norsku.

Česko – Norsko 2:1 (1:0)

Branky: 11. Krmenčík, 47. Zmrhal – 87. King. Rozhodčí: Nijhuis – van der Ven, Schaap (všichni Niz.). ŽK: Aleesami (Nor.). Divái: 16411.

Sestavy:

ČR: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Sivok, Novák – Krejčí (86. Skalák ), Droppa,(81. Pavelka), Dočkal, Hořava, Zmrhal – Krmenčík (81. Schick).

Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Skjelbred (50. Dähli), Tettey, Johansen, Berget (71. Elyounoussi) – Henriksen (60. Diomande), King.

FOTO CPA

Související obrázky:

Similar Articles