Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Druhá letošní remíza natáhla černou šňůru bez výhry na osm ligových duelů

Druhá letošní remíza natáhla černou šňůru bez výhry na osm ligových duelů

Před utkáním 18. kola e.Pojistení.cz ligy byl mezi sousedy v tabulce, pátou Boleslaví a šestými Teplicemi, rozdíl šesti bodů a ten se nezměnil. Nezměnilo se ani čekání na výhru, která trvá již od loňského října dlouhých osm ligových mistráků.

První poločas byl v úvodních minutách plný nepřesností z obou stran. Boleslavští zkoušeli probít se před soupeřovu branku zprvu z levé strany, později z pravé především Vukadinovičem. Teprve když udeřili středem, tak uspěli.

Ve 22. minutě Šedův dlouhý výkop Magera hlavou prodloužil na rozběhnutého Nečase, který proletěl kolem zaskočených stoperů a podle brankáře Grigara dal svůj první gól v mladoboleslavském dresu a první prvoligový – 1:0.

Tepličtí na pár minut zatlačili soupeře k jeho šestnáctce, ale Boleslavští bránili bezchybně. Ve 29. minutě se Vukadinovič prodral z pravé strany do teplického vápna a akci zakončil nepřesnou střelou, přestože na jeho přihrávku před brankou čekali Chramosta s Nečasem. Ve 35. minutě se Tepličtí prokombinovali na dostřel boleslavské branky, ale Kučera tvrdou ranou po zemi zamířil nepřesně, byť jen těsně vedle levé tyče. Ve 39. minutě Vukadinovič obehrál uvnitř soupeřovy šestnáctky stopera Šušnjara, ale střelu mu Grigar srazil do rohu, po jehož rozehrání Marešem hlavičkoval Takács těsně vedle pravé tyče teplické branky. V poslední minutě poločasu se Boleslavští podobně jako před gólem nečekaně snadno dostali přes teplickou obrannou linii, ale Vukadinovič slibný útok pokazil hodně nepřesným zakončením.

Druhý poločas začal třetím nevyužitým boleslavským rohovým kopem. V 52. minutě po Nečasově akci střílel těsně vedle teplické branky Vukadinovič. Po uplynutí rovné hodiny hry kopali Boleslavští bez úspěchu tři rohy ve dvou minutách. V 63. minutě teplický útok z levé strany završil Hora ranou téměř z koncové lajny, kterou Šeda u bližší tyče pohlídal.

V 64. minutě Tepličtí po autovém vhazování přenesli hru z poloviny hřiště k boleslavské šestnáctce, Hora z levé strany přihrál na hranu vápna, odkud Červenka vystřelil a míč od Stronatiho nohy nechytatelným obloukem zapadl k levé tyči – 1:1.

V 67. minutě Chramostův centr Magera hlavou usměrnil mimo branku. V 71. minutě Tepličtí promarnili dva rohy. V 73. minutě nečekaná Magerova bomba těsně minula Grigarovu branku. V 76. minutě brankář Šeda výrazně podržel boleslavský tým opakovanými zákroky z pár kroků, kdy byly Teplice blízko fatálního gólového úspěchu.

V závěrečné desetiminutovce se Boleslavští urputně tlačili k soupeřově brance a Tepličtí se soustředili na bránění s číháním na brejkovou příležitost. Železníkův centr Grigar nepustil na Magerovu hlavu. V 83. minutě čerstvý Jánoš vybojoval roh, Mareš ho rozehrál a Magera hlavičkoval k pravé tyči, kam se Grigar včas a úspěšně vrhnul. V nastavených dvou minutách dokázali Tepličtí přenést těžiště hry na boleslavskou polovinu hřiště a na nerozhodném výsledku, pátém z osmi nevyhraných ligových utkání v uplynulých více než čtyřech měsících, se tak ke smutku boleslavských fotbalistů i příznivců nic nezměnilo

FK Mladá Boleslav – FK Teplice 1:1 (1:0)

Góly: 22. Nečas – 64. Červenka. Rozhodčí: Jílek – Kříž, Kotalík. ŽK: Šušnjar, Jeřábek, Červenka. Diváků: 2 797.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Mareš – Vukadinovič, Magera (84. Matějovský), Nečas (73. Jánoš) – Chramosta (69. Železník). Chyběli za čtyři žluté karty potrestaný Přikryl, zdravotně indisponovaný Fabián, dlouhodobí rekonvalescenti Rada a Kysela.

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Fillo (81. Vošahlík), Ljevakovič, Kučera, Urma (46. Nivaldo) – Hora, Vaněček (57. Červenka).

Šedesát minut dobrého výkonu na výhru nestačilo

Podle trenéra Martina Svědíka boleslavské mužstvo ve střetnutí s Teplicemi pracovalo šedesát minut dobře, přesněji do inkasovaného gólu, který však hráčům nečekaně moc pochroumal sebevědomí a herní jistotu. Zápas pak dohráli v útlumu a brali pouze bod za nerozhodný konečný výsledek.

„Teplice jsou dobře konsolidované v defenzívě a my jsme navíc prvních patnáct minut nebyli úspěšní ve sbírání odražených balonů. Potom jsme se zlepšili, z čehož pramenila i naše vedoucí branka. Vstřeleným gólem se mužstvo psychicky zvedlo a dohráli jsme poločas dobře, jenom chybělo zvýraznění vedení druhým gólem. Dobře jsme pokračovali i v začátku druhé půle, ale nedali jsme šanci Vukadinovičem. Inkasovaný vyrovnávací gól mužstvo poznamenalo tak, že to z naší strany bylo herně hodně špatné,“ popsal boleslavský Martin Svědík své dojmy s průběhu remízy proti Teplicím.

Neleží na boleslavských hráčích deka z vědomí černé série neúspěchů přetrvávající od loňského října až do letošních ligových bojů? To si Martin Svědík nemyslí: „V kabině neslyším, že by se někdo o sérii nevyhraných zápasů bavil, i když možná to trochu malý vliv může na někoho mít, ale domnívám se, že hráč nemůže jít na hřiště s tím, že má překazit nějakou sérii, má hrát naplno v každém zápase, nějaká statistika hráče nemůže omlouvat.“

Martin Svědík cítí, že s psychikou boleslavských fotbalistů bude mít hodně práce. „Šedesát minut mužstvo pracovalo dobře, ale s tou situací, že když dostalo gól a přestalo se mu dařit, musíme něco dělat.“

A co to bude? „Věděli jsme, že v úvodu jarní ligové sezóny zápasy se sedmou Karvinou a šestými Teplicemi nebudou lehké. Do dalšího zápasu v Hradci je daleko, abych mohl říct, zda sestava zůstane stejná, nebo uděláme změny. Rozhodnu se, až si remízu s Teplicemi vyhodnotíme, a potom také bude záležet na zdravotním stavu hráčů.“

Teplický trenér Daniel Šmejkal remízu z Mladé Boleslavi bral: „Nevstoupili jsme do utkání špatně, ale udělali individuální chybu a dostali gól, po kterém Boleslav kontrolovala hru a naštěstí pro nás další šanci neproměnila. To bylo důležité, že jsme nedostali druhý gól, a když se nám ve druhém poločase podařilo vyrovnat, měli jsme i šanci na úplné zvrácení utkání v náš prospěch. Konečná remíza však je spravedlivá.“

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru