Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Boleslav neuspěla na hřišti předposledního Hradce

Boleslav neuspěla na hřišti předposledního Hradce

Boleslavští nezvládli roli favorita v 19. kole nejvyšší fotbalové soutěže v Hradci Králové, který na předposledním místě ligové tabulky s téměř polovičním bodovým ziskem ubránil ke své radosti bezgólovou plichtu. Boleslavští fotbalisté byli sice jistější v kombinaci na náročném terénu, bohužel technickou převahu nevyjádřili gólově.

V prvním poločase sice byli Boleslavští častěji na míči a postupnými útoky tlačili soupeře k jeho brance, ale ve finálních fázích akcí se jim nedařilo hradeckou defenzívu překvapit. Již v 7. minutě se v nadějné pozici uvnitř hradeckého vápna ocitl Přikryl a přízemní střelou branku minul. O minutu později se střela nepovedla Valentovi. Ve 13. minutě Jánošovu ránu srazil soupeř do rohu. Ve 22. minutě nepřesně pálil na hradeckou branku Pauschek.

Ve 30. minutě po Matějovkého trestňáku Boleslavští neplodně obléhali soupeřovo vápno, až Hradečtí vyrazili do protiútoku, který však nedotáhli k boleslavské brance. V předposlední minutě poločasu Marešův trestňák od postranní lajny hradecká defenzíva odvrátila pouze k Matějovskému, který střelou bez přípravy Ottmarovu branku netrefil. Boleslavský brankář Šeda v průběhu prvního dějství posbíral pár málo nebezpečných centrů.

Ve druhém poločase se střelci nepolepšili. Boleslavští sice zvýšili tlak a v některých momentech zatlačili hradeckého protivníka do jeho šestnáctky, ale s bezgólovým skóre nepohnuli. V 52. minutě Fleišman nepovedeně vystřelil a překvapený Chramosta sám před brankářem míč nezachytil. O chvíli později Matějovského chytrý oblouček Ottmar nepustil na Jánoše.

V 55. minutě promarnili Hradečtí svoji největší šanci, první střela z deseti metrů neprošla přes obránce a druhé zabránil odvážným zákrokem Šeda. V 66. minutě Pauschek prosvištěl po pravé straně až do hradeckého vápna a jeho přízemní přihrávku do brankoviště Krátký ukopl do rohu před Přikrylem. V 75. minutě Marešův trestňák hlavou usměrňoval k tyči Železník, ale Ottmar byl pozorný a hbitý. V 78. minutě si Přikryl uvnitř hradecké šestnáctky kličkou udělal prostor pro střelbu, Ottmar jeho přízemní ránu vyrazil před sebe a Magerovi se dorážka nepovedla.

V 81. minutě Žondrův oblouček na Jirsáka v poslední možné chvíli zachytil Da Silva a zmařil rodící se hradeckou šanci. Rozhodčí nastavil tři minuty, v nichž se boleslavští fotbalisté marně snažili dohnat, co nedokázali v předchozích devadesáti minutách. Úplně poslední boleslavskou šanci vytvořil Fleišman, jehož přízemní centr proletěl neškodně hradeckým brankovištěm.

Hradci scházeli zranění Holeš, Vlkanova, Polom, Hůlka, jenž v Hradci podobně jako Polom hostuje z Boleslavi, a P. Černý s Malinským kvůli disciplinárnímu trestu za čtyři žlutá napomenutí. Boleslavi kromě dlouhodobých marodů Kysely a Rady chyběl z předchozího zápasu proti Teplicím zraněný Nečas.

FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Ardeleánu – Paták, Pochylý. ŽK: Nosek – Matějovský, Magera. Diváků: 2196.

FC Hradec Králové: Ottmar – Krátký, Chleboun, Plašil, Nosek – Martan (79. M. Černý), Schwarz (68. Šípek), Jirsák, Trubač (83. Pázler), Janoušek – Žondra. Trenér: Milan Frimmel.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Matějovský (63. Magera), Mareš – Jánoš, Valenta, Přikryl (85. Vukadinovič) – Chramosta (67. Železník). Trenér: Martin Svědík.

Bezgólová remíza je velkým zklamáním

Trenér FK Mladá Boleslav Martin Svědík se ani ve třetím ligovém utkání nedočkal radosti z výhry a plného tříbodového zisku. Jeden bod ze souboje s předposledním Hradcem ho zdrtil o poznání více, než předchozí remízy se sousedy v tabulce, v Karviné a doma s Teplicemi.

„Jsme zklamaní, že jsme získali jenom bod. První poločas se nám nepovedl, jak jsme chtěli, ztráceli jsme lacině balóny a nepracovali před soupeřovou šestnáctkou, jak jsme měli. Druhý poločas jsme si vynutili tlak a vytvořili šance, ale ve finální a předfinální fázi ofenzivních akcí jsme byli nepřesní.“ Trenér boleslavských fotbalistů Martin Svědík připustil, že na hráčích se už možná projevuje tlak z přetrvávajících nevyhraných zápasů. „Odehráli jsme dobrou zimní přípravu, ale nezvládli první ligový zápas v Karviné, kde jsme inkasovali gól, ale naštěstí odpověděli vyrovnáním. Proti Teplicím jsme se sice herně zlepšili, dali vedoucí gól, ale utkání nedotáhli do konečného vítězství. V Hradci to bylo o vstřelení branky. Na hráčích visí, že dlouho nevyhráli a že potřebují už vyhrát. Zlepšení je v jejich hlavách.“

Hradecký kouč Milan Frimmel byl se ziskem bodu z utkání proti páté Boleslavi spokojený: „Dvě úvodní ligová utkání jsme nezvládli a potřebovali jsme udělat vše pro odražení se k lepším výkonům a bodovým ziskům. Chtěli jsme být proti Boleslavi stoprocentní dozadu a zlepšit útočnou fázi. Potřebovali jsme udržet vzadu nulu a to se nám povedlo. Proti soupeři s pohárovými ambicemi bod bereme a věříme, že přijdou i další body.“

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru