Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Sparta s trenérem Radou remizovala se Zlínem

Sparta s trenérem Radou remizovala se Zlínem

Fotbalisté pražské Sparty v prvním zápase pod vedením nového trenéra Petra Rady uhráli v 21. kole nejvyšší fotbalové soutěže bezbrankovou remízu se Zlínem.

Sparťané měli od 75. minuty početní převahu po vyloučení Róberta Matějova, ale jejich velká snaha, přestože si vypracovali několik brankových příležitostí nedokázali proměnit ve vítězný gól. Sparta ztrácí na druhou Plzeň sedm a na první Slavii osm bodů. Oba celky se představí o víkendu, mají o zápas méně.

Trenér Rada udělal v základní sestavě několik změn, místo Davida Lafaty, který má zdravotní problémy se na hrotu útoku znovu představil Václav Kadlec. Do základu se vrátil také Néstor s Váchou, kteří poslali Konatého se Sáčkem na lavici náhradníků.

Oba týmy začaly utkání aktivně a v průběhu prvního poločasu si vypracovali několik šancí, Nejprve se před brankáře Koubka dostal do dobré pozice Vukadinović, jehož střela z pravé strany těsně minula pravou tyč. Následně se netrefil z velkého vápna Holík a Jugasa vychytal fantastickým zákrokem sparťanský brankář.

Sparta se rovněž snažila o vedení, ale jich snaha převážně končila na velkém vápně nepřesnou přihrávkou, ztrátou míče a nedůsledností z rohových kopů.

Velice aktivní byl především Josef Šural, který dvakrát střelecky prověřil hostujícího brankáře Dostála, který ale jeho snahu o vedení vždy zlikvidoval.

Ve druhém poločase převzala Sparta iniciativu a několikrát zahrozila, jenže hostující tým podržel brankář Dostál. Nejprve hezkým zákrokem vychytal Mazuchovu hlavičku z rohového kopu. Po několika minutách dokázal zneškodnit technickou střelu Váchy z hranice velkého vápna.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu byl po druhé žluté kartě po faulu vyloučen hostující Matejov a Sparta přidala na důrazu a ještě víc zvýšila tlak. V závěru se ještě dostal do největší gólové šance po přímém kopu střídající Holek, jeho střelu zblízka zlikvidoval gólman Dostál.

Přes veškerou snahu sparťanů vybojovat výhru a zisk tří bod, zejména po změně stran se museli nakonec smířit s pouhým bodem.

„Představovali jsme si, že první poločas bude lepší. Prvních dvacet minut to ještě šlo, ale pak jsme se ze hřiště vytratili a přečkali dvě velké šance soupeře. Bohužel ve druhém poločase jsme nevyužili několik šancí. Více klidu musíme zachovat v průběhu a zároveň vyřešit situace daleko lépe,“ řekl po zápase trenér Petr Rada.

„Pracovali jsme čtyři dny společně zodpovědně. Zlín je ale kvalitní tým, přesto si myslím, že zápas by se měl dotáhnout do vítězného konce. Neměli jsme bohužel útočníka, který by hru hodně oživil, nás limituje zranění,“ řekl Rada.

„Nebudu hodnotit konkrétní hráče. S Václavem Kadlecem a ostatními hráči budu mluvit, protože tým není očividně v herní pohodě, takže je potřeba se dostat do lepší psychické pohody. Máme na to čtrnáct dní, abychom dali tým zpátky do formy,“ dodal Rada.

„Na Spartu jsme přijeli v době, kdy není v optimálním nastavení, takže jsme toho chtěli využít. V prvním poločase se nám dařilo velice dobře a měli jsme tři velmi dobré brankové situace ke vstřelení gólu. Po přestávce jsme chtěli hrát dál aktivně, ale řešili jsme některé věci dost složitě, z toho byla druhá žlutá karta. Následně jsme se jenom bránili, abychom neprohráli, protože jsme si to myslím nezasloužili. Vyloučení nás hodně položilo. Kdybychom hráli v plném počtu, tak jsem měl připravené dva útočníky, tak jsme změnili rozestavení 4-4-2 a Spartu bychom ještě potrápili,“ řekl po zápase Bohumil Páník trenér Zlína.

AC Sparta Praha – FC Fastav Zlín 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Hájek. ŽK: Vácha, Mazuch, M. Kadlec, Karavaev – Matejov, Dostál. ČK: Matejov (Zl.,) Diváci: 7842.

Sparta: Koubek – Karavaev, Mazuch, M. Kadlec, Hybš – Šural, Vácha, Mareček (76. Holek), Čermák (68. Holzer), Néstor – V. Kadlec. Trenér: Rada.

Zlín: Dostál – Pazdera, Jugas (89. Beauguel), Gajič (56. Janíček), Matejov – Vukadinović, Živulič, Traoré, Kopečný – Fantiš (72. Diop), Holík.Trenér: Páník.

Čtsa. kc, foto: www.sparta.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru