Nacházíte se
Úvodní stránka > Tenis > Úspěšný den českých tenistek, všech pět do II. kola

Úspěšný den českých tenistek, všech pět do II. kola

V úterním programu turnaje J-T Banka Praga Open si vedly výborně naše tenistky. Všech pět postoupilo do druhého kola, do něhož se den předtím probojovala i Vondroušová.

Fanoušky na dvorcích Sparty potěšilo především vítězství Kristíny Plíškové nad někdejší světovou jedničkou Jankovičovou. 6:4,6:4. K úspěchu Kristíny přispěl především skvělý servis v  závěrech obou setů.

Dobrou hrou, stejně jako v kvalifikaci, předvedla Hradecká, která vyřadila Polku Linettovou po setech 6:3,6:4. Hradeckou čeká ve druhém kole Strýcová, která je druhou nejvýše nasazenou hráčkou. Strýcová po vyrovnaném prvním setu  6:4 nadělila ve druhé sadě Němce Goergesové kanára – 6:0 a sklidila na ústředním dvorci bouřlivý aplaus.

Po Strýcové se postupně na kurtu  představily Siniaková a obhhájkyně prvenství Šafářová. Obě svedly třísetové bitvy. Šafářové po nemoci chyběla obvyklá jistota a tak ji trápila 99. hráčka žebříčku WTA Slovenka Kučová, která dostala od pořadatelů divokou kartu. První set vyhrála Kučová poměrně snadno 6:2, v dalším setu to bylo  vyrovnané až do stavu 5:5, pak se podařil naší hráčce brejk a vyhrála7:5. Rozhodující set už byl pod taktovkou Šafářové, skončil její výhrou 6:3. Ve druhém kole čeká  Šafářovou Kristýna Plíšková. Toto utkání bude zřejmě patřit ve středečním programu k nejzajímavějším.

Siniaková mohla rozhodnout utkání s Černohorkou  Koviničovou už ve dvou setech, ale nakonec ve třetím setu dominovala a po výsledku 6:2, 4:6, 6:2 ji uvidí diváci ve II.kole proti Rusce Vichljancevové, která postoupila z kvalifikace..

ČTSA(ph) foto cpa,

 

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru