Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > Jan Černý na stupních vítězů Rally Bohemia

Jan Černý na stupních vítězů Rally Bohemia

Skvělého výsledku na Rally Bohemia dosáhla posádka MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu Jan Černý – Petr Černohorský.

Rally Bohemia je považována za jednu z nejslavnějších automobilových soutěží v České republice a právě na téhle rally se podařilo dosáhnout skvělého výsledku dvojici Jan Černý – Petr Černohorský, která startovala se škodou Fabia R5 v barvách týmu MOGUL ŠKODA ACA Racing. Jan Černý zde měl ke skvělému výsledku našlápnuto už v loňském roce, kdy odstoupil ze třetího místa, a proto si letos před startem soutěže věřil, že by zde bylo možné dosáhnout kýženého pódiového umístění.

Konkurence ale byla na startu letošní Rally Bohemia nesmírně silná, a jak se hned po startu rally projevilo, tak jedním z největších soupeřů všech posádek bylo počasí. To se měnilo v tak rychlém tempu, že bylo spíše otázkou náhody, jak dobře se posádce podaří zvolit pneumatiky do daných podmínek.

Jan Černý se svým spolujezdcem Petrem Černohorským vstoupili do Rally Bohemia vyhranou úvodní rychlostní zkouškou, která vedla ulicemi Mladé Boleslavi. I v následujících testech si posádka MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu vedla v silné konkurenci skvěle a v průběhu první etapy si vybojovala poměrně slušný náskok na třetím místě výsledkové listiny. Ani ve druhé etapě ale počasí soutěžním jezdcům nedopřálo klid a některé rychlostní zkoušky byly mokré, jiné zase zcela suché.

Honza Černý s Petrem Černohorským museli i ve druhé etapě hodně bojovat, aby udrželi za svými zády mohutně zrychlující soupeře, kteří se v jednu chvíli dostali až na rozdíl pouhých šesti vteřin. V cíli Rally Bohemia ale byla nakonec posádka Škody Fabia R5 v atraktivním designu MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu klasifikována na třetím místě, což je vzhledem k silné konkurenci jednoznačný úspěch. Jan Černý s Petrem Černohorským si tak z Mladé Boleslavi odvážejí cenné body, kterými si upevnili svoji průběžnou třetí pozici v hodnocení šampionátu TrueCam mistrovství České republiky v rally.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu: „Je to skvělý pocit, že se nám podařilo uhájit třetí místo, a letos tak potřetí stojíme na stupních vítězů vedle Vaška Pecha a Honzy Kopeckého, které považuji za hodně silné soupeře. Velmi mě motivoval výkon Romana Kresty, který ukázal, že špičkový jezdec, jakým on je, jezdit nezapomíná. Gratuluji Honzovi Kopeckému k vítězství a zisku pátého titulu mistra ČR. Z naší jízdy mám dobrý pocit, většinou se nám dařilo dobře volit pneumatiky, ale možná to chtělo více štěstí z hlediska počasí. To se ale ovlivnit nedá a já si na složitých tratích Rally Bohemia užíval dokonalých vlastností Škody Fabia R5. Hlavně ve druhé etapě jsme museli ještě hodně kontrolovat naši pozici a po průjezdu nejdelší rychlostní zkoušky jsme dnes museli ještě zatáhnout, protože na taktiku nebyl čas ani prostor. Děkuji celému týmu, že odvedl skvělou práci, všem partnerům, kteří nás podporovali a hnali dopředu, a hlavně Petrovi, že odvedl parádní výkon, na který jsem se mohl spolehnout. Bedna na Bohemce má pro mě velkou cenu a jsem rád, že se nám znovu podařilo dostat se mezi tři nejrychlejší. Těším se na Barumku, která následuje v českém mistrovství, ale rádi bychom v mezidobí absolvovali ještě jeden start v Polsku v mistrovství Evropy.“

MOGUL ŠKODA ACA RACING – PR

https://www.facebook.com/jancernyrally

https://www.youtube.com/user/JanCernyRallyDriver

Více foto na: http://cernyracing.com/media/

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru