Nacházíte se
Úvodní stránka > Cyklistika > Bikerka Průdková má stříbro z ME

Bikerka Průdková má stříbro z ME

Barbora Průdková vybojovala na evropském šampionátu bikerů v  italském Darfo Boario Terme stříbrnou medaili ve sprintu. Před rokem skončila šestá, dnes již vystoupila na stupně vítězek. Ve finálové jízdě nestačila pouze na Švýcarku Kathrin Stiernemannovou, bronzová skončila Anne Terpstraová z Nizozemí.

Z kvarteta českých jezdců postoupila z kvalifikace do finálových rozjížděk pouze dvojice Průdková a Jakub Kavalír. Průdková kvalifikaci zvládla skvěle, žádná ze soupeřek nebyla rychlejší. Výborně sólo jízdu zvládl i český mistr Jakub Kavalírovi, který zajel osmý nejlepší čas. Ve čtvrtfinále však neuspěl a obsadil jedenácté místo.

Závod provázelo extrémní množství pádů, těžkých pádů. Na jeden z nich doplatil Dominik Prudek, který skončil již po tréninku v nemocnici se zlomeným zápěstím. Neuspěl ani zkušený Jan Nesvadba, kterému vystavilo stop rozpadlé vodítko přehazovačky.

Průdková po výborné kvalifikaci bez problémů prošla čtvrtfinálem i semifinálem. Ve finálové jízdě ji hodně zbrzdil pád Francouzky Corine Clauzerová, přesto nakonec vybojovala stříbro, když se již nedokázala dostat před exmistryni světa Stirnemannovou.

„Jelo se mi strašně dobře již od kvaldy. Bylo horko ale finále bylo pro mě trochu na hraně. Přede mnou spadla Francouzka a jen tak tak jsem se jí vyhla. V úvodu okruhu byly dvě velké klády. Soupeřky ve čtvrtfinále i semifinále je většinou jely pomalu a opatrně. Já naopak na ně najela rychle, přeskočila je a získala tím dostatečný náskok a pak si jen pozici hlídala do cíle,“ řekla pro náš web Barbora Průdková.

„Je to moje první velká medaile a jsem za ní strašně ráda. Snad jsem prolomila tu smůlu, od juniorských olympijských her v Číně se mi tolik nedařilo. Medaili řadím hodně vysoko a těším se na závod v cross country, budu bojovat a doufám, že to bude dobré. Myslím, že formu mám a musím si to uvědomit především v hlavně,“ dodala Průdková.

Závod mužů překvapivě vyhrál Francouz Titoun Perrin Ganier, který se v poslední zatáčce dokázal vmáčknout před obhájce loňského titulu ze Švédska Daniela Federspiela. Na bronzové příčce přijel nejrychlejší jezdec kvalifikace Jeroen van Eck z Nizozemí.

Výsledky:
Ženy:
1. Stiernemannová (Švýc.), 2. Průdková (ČR), 3. Terpstraová (Niz.), 4. Clauzerová (Fr.), 5. Oberparleiterová (It.), 6. Waldisová (Švýc.)

Muži:
1. Perin Ganier (Fr.), 2. Federspiel (Rak.), 3. van Eck (Niz.), 4. Horvath (Něm.), 5. Rogier (Fr.), 6. Wagenbauer (Něm.), …11. Kavalír (ČR).

jc foto Viktor Zapletal

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru