Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > Jana Černého čeká start na polském Rajdu Rzeszowski

Jana Černého čeká start na polském Rajdu Rzeszowski

Jan Černý s Petrem Černohorským z týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING odstartují na polské soutěži zařazené do ERC mistrovství Evropy v rally Rajdu Rzeszowski.

Tým MOGUL ŠKODA ACA RACING čeká v nadcházejících dnech start na další soutěži zařazené do seriálu ERC mistrovství Evropy v rally, kde posádka Jan Černý – Petr Černohorský se Škodou Fabia R5 reprezentuje Českou republiku pod hlavičkou týmu Autoklubu České republiky. Jan Černý má letos za sebou již dva zahraniční starty na Azorských a Kanárských ostrovech, které bohužel pro posádku skončily haváriemi. Seriál ERC ale pokračuje o nadcházejícím víkendu v Polsku a dál následují starty v České republice na Barum Czech Rally ve Zlíně, na italské Rally di Roma Capitale a Lotyšské Rally Liepaja. Nic tedy zatím není ztraceno, jak v celkovém hodnocení ERC, tak v juniorském šampionátu ERC Junior U28. Stále je o co bojovat a Jan Černý s Petrem Černohorským, kteří mají velmi dobře rozjetý domácí šampionát MČR v rally, se pokusí zlepšit bilanci i v evropském mistrovství.

Polská rally Rajd Rzeszowski je v evropském šampionátu nováčkem. Soutěž ERC se zde uskutečnila poprvé v loňském roce, kdy pořadatelé připravili pěknou asfaltovou soutěž, která získala velmi dobré hodnocení od jezdců i od delegátů ERC. Rychlostní zkoušky jsou vedeny převážně po asfaltových komunikacích rychlejšího charakteru, ale nechybí ani krátké šotolinové úseky a technicky náročné pasáže. Centrem soutěže je polské město Rzeszow asi sto kilometrů od slovenských hranic nad Košicemi. Na účastníky této soutěže čeká celkem 11 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. První kvalifikační rychlostní zkouška, která určí pořadí startu do první etapy, je na programu již ve čtvrtek 3. srpna, a cíl soutěže by měl podle časového harmonogramu proběhnout v sobotu 5. srpna v podvečer. Jan Černý s Petrem Černohorským se Škodou Fabia R5 týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING odstartují ve velmi silné konkurenci se startovním číslem 16. Sledujte počínání posádky na týmových sociálních sítích, kde vás Jan Černý bude informovat o průběhu soutěže.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING:„Naše letošní výsledky v ERC nejsou vůbec dobré. Na dvou soutěžích jsme havarovali, přitom jsme minimálně na Azorech ukázali, že máme na to bojovat o stupně vítězů. Je to škoda, domácí šampionát máme rozjetý pěkně a já bych rád předvedl i nějaké dobré reprezentační výsledky v zahraničí. Věřím, že v Polsku by se nám to s Petrem mohlo podařit a letošní smůlu prolomíme. Studoval jsem z onboardů rychlostní zkoušky a charakter tratí je dost podobný tomu, co se jezdí u nás. Uvidíme, nechci si dávat žádná přehnaná předsevzetí, musíme teď trochu zůstat při zemi, ale určitě se pokusíme soutěž dokončit, jak nejlépe budeme umět. Na startu je neskutečná konkurence evropských soutěžáků a nechybí ani účastníci mistrovství světa. Moc se těšíme a děkujeme všem našim partnerům a fanouškům za podporu.“

MOGUL ŠKODA ACA RACING – PR

https://www.facebook.com/jancernyrally

https://www.youtube.com/user/JanCernyRallyDriver

Více foto na: http://cernyracing.com/media/

Foto: Martin Husár,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru