Nacházíte se
Úvodní stránka > Olympijské hry > Letní > Švédsko si podmanilo florbalový Czech Ope

Švédsko si podmanilo florbalový Czech Ope

Česká florbalová útočnice Eliška Krupnová slaví domácí triumf na mezinárodním turnaji. Její tým Pixba Wallenstam totiž obhájil titul na Czech Open v Praze.

Praha – Florbalistky Pixba Wallenstam s českou útočnicí Eliškou Krupnovou obhájily triumf na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze. Ve finále deklasovaly ve švédském souboji Malmö 8:1. V elitní kategorii mužů Pixbo neuspělo a prohrálo s úřadujícím švédským šampionem Falunem 5:8.

Hráčky Pixba potvrdily, že se jim na pražském největším turnaji světa daří. Ovládly jej počtvrté za posledních pět let a v roce 2015 navíc skončily po finálové prohře s finským SB-Pro druhé. Celkově vyhrály popáté, protože uspěly i v roce 2011.

Letošní finále opanoval tým ‚Červených lišek‘ nejvýrazněji ze všech dosavadních. V úvodu dostala Pixbo do vedení Bobergová a ve druhém dějství nasázel celek z Göteborgu soupeřkám dalších šest branek. Malmö se dokázalo střelecky prosadit až za stavu 0:8.

„Před dvěma roky jsme nevyhrály, loni se nám to podařilo a letos jsme přijely vítězství obhájit. Jely jsme sem s tím, že si turnaj chceme užít a vyhrát ho. Moc tréninků jsme předtím neměly, takže to bylo docela zostra a je to super pocit,“ řekla Krupnová.

V mužské elitě Pixbo jako nejúspěšnější tým historie turnaje na 25. ročníku devátý triumf nepřidalo. V barvách poražených působí nově po příchodu z FbŠ Bohemians osmnáctiletý český útočník Josef Juha, který ale do finálové bitvy nezasáhl a zůstal jen na lavičce.

Pixbo dvakrát odpovědělo na vedení Falunu, ale po Enströmově brance na 3:2 nezvládlo pětiminutovou přesilovku. Místo aby vyrovnalo, soupeř v ní unikl na 5:2, když se prosadili Hallén a Ciya Hajo. Pixbo sice ještě dokázalo snížit na rozdíl jediné branky, ale zbytek zápasu patřil Falunu. Ten po vítězství v roce 2014 ovládl Czech Open podruhé.

Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze – finále:

Muži:

Elitní kategorie:

IFB Falun – Pixbo Wallenstam IBK (oba Švéd.) 8:5 (2:1, 3:2, 3:2)

Branky: 1. a 37. Hallén, 14. a 36. Enström, 38. C. Hajo, 50. Cederström, 52. Aldeeb, 60. Adriansson – 7. a 40. Carlsson, 24. a 43. Wahlgren, 58. Wiklund.

Kategorie B:

Liuttu – Fousek Team (oba Fin.) 4:3 po sam. nájezdech.

18:20 finále kategorie Pro: Black Angels – Umea IBF (Švéd.).

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru