Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Víkendová vichřice podruhé zrušila Army Run v Horní Plané

Víkendová vichřice podruhé zrušila Army Run v Horní Plané

Českou republiku zasáhla o uplynulém víkendu silná vichřice, která způsobila v lesích po celé zemi obrovskou kalamitu. Padající stromy a nebezpečné polomy se nevyhnuly ani Šumavě a oblasti Horní Plané. Právě tady se měl ve dnech 4. a 5. listopadu uskutečnit poslední letošní závod seriálu extrémních překážkových běhů Army Run. Situace v lese, kde se měl závod konat, je ale velmi složitá, a hlavně pro pohyb běžců v náročném terénu velmi nebezpečná.

Právě z bezpečnostních důvodů, kdy není možné zajistit bezproblémový průběh závod kvůli stále padajícím stromům, byl Army Run v Horní Plané zrušen. Jakýkoli pohyb po lese v sobě nese velká rizika a organizátoři se rozhodli závod v plánovaném termínu neuspořádat. „V lesích jsou v místech, kudy vede trasa závodu, popadané stromy a větve a není možné se bez potíží pohybovat. Navíc stále padají stromy a hrozí, že by mohly padat i o víkendu. Není v silách nikoho z nás, abychom zajistili absolutní bezpečnost všech běžců, a proto není možné, aby se závod uskutečnil. Je nám to velice líto, ale nemohli jsme rozhodnout jinak,“ říká jeden z organizátorů Army Runu Jiří Chrt.

Závod Army Runu v Horní Plané se měl poprvé běžet na konci srpna, ale věterná smršť a kalamita a následný zákaz vstupu do šumavských lesů, neumožnily závod uspořádat. Byl vybrán náhradní termín na první listopadový víkend, ale příroda se opět postavila proti. „Bohužel přírodě neporučíme. Jsme z toho smutní, protože závod v Horní Plané měl být díky všem třem tratím Captain, Major a General jedním z vrcholů sezóny a ti, kteří naše závody běhají, se podle jejich ohlasů na Šumavu moc těšili. Momentálně řešíme, jak dále postupovat, ale musíme počkat na vývoj situace přímo v lesích okolo Horní Plané,“ uzavírá Jiří Chrt.

O dalším postupu budou organizátoři Army Runu v návaznosti na situaci informovat v nejbližších dnech.

jc foto Army Run

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru