Nacházíte se
Úvodní stránka > Ostatní > Army run v Praze v plné zbroji

Army run v Praze v plné zbroji

Extrémní překážkový závod Army Run se v roce 2018 zaměřil na dvě mimořádně oblíbené lokality – Prahu a Hlubokou nad Vltavou. V Praze startuje Army Run už 21. července a po prázdninách zavítají vyznavači nejnáročnějšího, ale také nejemotivnějšího překážkového běhu na Hlubokou. V Praze na Vítkově budou všichni připraveni v plné zbroji. Army Run i tentokrát slibuje atraktivní překážky, nečekané prvky na trati a nekonečnou vlnu emocí. To všechno pod dohledem slavného vojevůdce Jana Žižky z Trocnova.
V Praze se Army Run poběží na tratích 5 km (Captain) a 10 kilometrů (Major) 21. července 2018 a na Hlubokou se běžci vydají 8. září 2018 a připraveny jsou pro ně tratě Captain (5 km) a General (15 km).
„Ohlasy z předchozí sezóny nás přesvědčily, že právě na tato dvě místa se zaměříme a uspořádáme v nich klíčové závody roku. Pečlivě jsme přemýšleli i nad termíny obou závodů a rozhodli jsme se jednou pro prázdninový termín a jednou pro víkend těsně po prázdninách, kdy by mělo být stabilní a příjemné počasí,“ říká hlavní organizátor Army Runu Jiří Chrt.
Kdo se přihlásil loni na podzim do Horní Plané určitě nepřijde zkrátka. Přihlášení na 5 a 10 kilometrů byli automaticky zdarma přeregistrováni na letošní pražský závod. Kdo chtěl běžet v Horní Plané 15 kilometrů, ten získává automaticky novou registraci pro závod General do Hluboké nad Vltavou. Zájemci o zisk trikolóry, tedy absolvovat během sezóny všechny tři tratě Captain, Major a General mají letos příležitost splnit si třízávodní normu při obou dílech Army Runu v Praze i na Hluboké. V obou dějištích se běží Captain a v Praze Major a na Hluboké General.
Účastníci Army Runu se letos mohou v cíli těšit na mimořádné ocenění jejich heroického výkonu. Závodníci v cíli obdrží originální US dog tag, neboli psí známku. „Materiál, tím myslím známku, řetízek i tlumící gumu, nám zajistí americká společnost, která tyto známky dodává i americké armádě. V Čechách nám je orazí na původním razícím stroji z 50. let, takže se jedná opravdu o originál, a ne o napodobeninu,“ upřesňuje šéf Army Runu Jiří Chrt.
Pražský Army Run v sobě nese punc výjimečnosti, protože běžci si mohou vedle samotného závodu i krásné výhledy na Prahu z míst, kam se běžně nedostanou. Lokalita prakticky v těsné blízkosti středu města s sebou ale nese i drobná úskalí pro účastníky z hlediska parkování. „Možnosti parkování jsou na pražském Balkáně, kde je centrum Army Runu, omezené. V blízkém okolí je jen minimum neplacených parkovacích stání. Proto doporučujeme všem účastníkům, aby se na Balkán dopravili městskou dopravou,“ upozorňuje závodníky na parkovací omezení Jiří Chrt.
Army Run Praha 2018 startuje první vlnou s elitními běžci v sobotu 21. července v 10:00.

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru