Nacházíte se
Úvodní stránka > Golf > D+D REAL CZECH MASTERS největší golfová událost letošního roku.

D+D REAL CZECH MASTERS největší golfová událost letošního roku.

Czech Golf Masters opět s hvězdami

Již popáté bude hostit Česká republika, konkrétně hřiště Albatross, prestižní golfovýo turnaj D + D Real Czech Masters, který je zařazen do nejvyšší evropské série European Tour. Od čtvrtka do neděle tak český fanoušek může na vlastní oči světové hvězdy, vítěze majorů i nejlepší domácí golfisty.

21.8.2018 Praha /sport /
FOTO CPA

Přípravu vždy skvěle připraveného hřiště komplikuje sucho a nedostatek vody. „Letos jsme s přípravou měli největší potíže za pět let, voda chybí. Ale díky umění našeho greenkeepera se podařilo hřiště připravit na vysoké úrovni,“ řekl generální manažer hřiště Stanislav Lisner.

Premiéru na turnaji absolvuje irský golfista a vítěz tří majorů Padraig Harrington, startovat bude i vítěz Masters z roku 2016 Danny Willett, dále bývalá světová jednička Lee Westwood nebo John Daly. „Každoročně se snažíme turnaj posunout výš, aby se k nám hráči vraceli. Důkazem jsou zde sedící osobnosti,“ směřoval poděkování promotér turnaje Petr Dědek na tiskové konferenci směrem k těmto hráčům.

„Mám to tu rád a rád se sem vracím,“ přiznal Daly. „Máte nejhezčí ženy na světě, baví mě, když se na ně můžu koukat.“ Už před čtyřmi let na Albatrossu hrál i Willett a obsadil třinácté místo. „Dobře si to pamatuju. V Česku jsem pak byl i se ženou, líbí se nám tu,“ řekl Willett.

21.8.2018 Praha /sport 
FOTO CPA

Rovnou z letiště kam přiletěl z USA dorazil n tiskovou e Padraig Harrington. „Rozhodně se konkurence zvyšuje. Ale zatím tu není nikdo jako Tiger Woods, který drží kariéru 25 let,“ řekl Harrington.

Před rokem nikdo z patnácti Čechů na startu neprošel cutem. Tentokrát budou hrát profesionálové Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Ondřej Lieser, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Petr Dědek junior, Daniel Suchan, Petr Gál, Lukáš Tintěra a Michal Pospíšil. Z amatérů se představí Šimon Zach a teprve patnáctiletý Václav Tichý. A jejich cílem bude právě projít především cutem.

21.8.2018 Praha /sport /
FOTO CPA
21.8.2018 Praha /sport
FOTO CPA

Titul bude obhajovat Haydn Porteous z JAR.

Související obrázky:

CPA

Similar Articles

Nahoru