V rámci světového atletického gala v Monaku se každoročně vyhlašují také výsledky fotografické soutěže. Letos se mezi nominovanou třicítkou objevil snímek Eduarda Erbena

.

„Nějak mi to přišlo do mailu, tak jsem se přihlásil,“ říká Eduard Erben, který jako fotograf působil na řadě olympiád a v posledních letech jeho obrázky najdete také v médiích ČAS. Do soutěže mohli autoři přihlásit jedinou fotografii, Erben vybral snímek z halových závodů veteránů v Jablonci. „Veterány moc nikdo nefotí, jsou lehce stranou, já se jim věnuju už osm let,“vysvětluje svou volbu.

V pětičlenné porotě, která vybírala vítěze, měli převahu odborníci na fotografii, Raquel Cavaco Nunesová (mj. foto-komisařka ve WA od 2013), Ivo Gonzalez (sportovní fotograf se zkušenostmi z 5 OH a 7 MS ve fotbale) a Bob Martin (vítěz soutěže sportovních fotografů v roce 2017). V porotě však také zasedli členové komise atletů WA Katerina Stefanidiová a Thomas Röhler.

Erbenův snímek se do výběru nedostal, mezi třiceti zveřejněnými na webu WA v sekci Awards jej však najdeme hned za finalisty.

Související obrázky:

CPA

Similar Articles