Birell GRAND PRIX Praha foto CPA
 

České sportovní legendy zastanou kapitánskou roli v revolučním týmovém maratonu “The Battle of The Teams“, který odstartuje v neděli 30. května v 6:30 z Karlova mostu a nabízí neobvyklý a dramatický sportovní zážitek. Čtyři osmičlenné týmy budou soutěžit na vzdálenost 42,2 km a vítězem se stane soutěžní tým, který po zdolání nasbírá v součtu časů nejvyšší počet bodů podle tabulek World Atlethics.

Před samotným závodem proběhne losování, při němž si kapitáni sami vyberou a poskládají, kdo v jakém týmu poběží. To bude vysíláno v rámci premiéry televizního draftu v úterý 18. května ve 21:45 na ČT Sport v moderátorské režii Daniela Stacha. Reprízu televize odvysílá následující den před Zlatou tretrou v 16:35. „Atlety jsme rovnoměrně rozdělili do osmi výkonnostních košů podle jejich osobního rekordu v posledních čtyřech letech, aby finální složení týmů bylo zřetelně vyrovnané. Diváci se mohou těšit na rostoucí napětí při výběru jednotlivých běžců,“ sdělil Tomáš Coufal z organizačního výboru RunCzech. 

Během draftu moderátor odhalí všechna jména atletů, závodní trať a kompletní složení týmů. Fanoušky čeká účast největších českých maratonských hvězd. Těmi jsou Jiří Homoláč, Eva Vrabcová Nývltovou, Víťa Pavlišta a Moira Stewartová, které letos ve švýcarském Belpu utekl kvalifikační limit na olympiádu v Tokiu o pouhých devět sekund. Individuální časy budou důležité pro řadu závodníků, neboť je to jejich poslední šance zaběhnout limit na olympijské hry. Zároveň půjde i o české tituly, protože se na stejné trati zároveň poběží i mistrovství ČR v maratonu. „Přípravu jsem nepodcenil a odjel na vysokohorské soustředění. Chci být v co nejlepší formě a běžet co nejlépe pro sebe i pro tým. Chci doběhnout do cíle a vědět, že to lépe nešlo,“ uvedl Jiří Homoláč. 

Diváci se mohou těšit i na velká zahraniční jména jako Valary Aiyabei, vítězku Volkswagen Maratonu Praha nebo maratonce Kinde Atanaw, jehož zaběhnutý osobní rekord je 2:03:51 a tím se řadí mezi nejrychlejšího v poli. 

Každý tým poběží v jedné barvě pod jménem titulárního partnera – Mattoni, Volkswagen, Birell a ČEZ. Podpoří danou charitu – Nadace Partnerství, Český svaz ochránců přírody, Cesta za snem a Nadace Pink Bubble. 

Úspěšná česká tenistka Petra Kvitová povede tým Mattoni, který v zelené barvě poběží pro Nadaci Partnerství. „S potěšením jsem se stala ambasadorkou týmu Mattoni, protože běh je součástí mého tréninku, tak mám veliký respekt ke každému, kdo se kdy vydal či vydá na trať maratonu. Výkony těch nejlepších, kteří se doufám stanou i členy našeho Mattoni týmu, jsou neuvěřitelné, ať už jde o muže či ženy. Proto se moc těším, až budu u šíleného tempa tři minuty na kilometr alespoň virtuálně svůj tým povzbuzovat,“ uvedla kapitánka týmu. 

Za velkou podporu závodu vděčí organizátoři mimo všech titulárních partnerů i společnosti adidas a světové prestižní značce Lasvit Ajeto, která se postará o výrobu fenomenální trofeje a skleněných medailí pro všechny účastníky závodu.  

„Buďte s námi u toho a sledujte tuto velkolepou podívanou v neděli 30. května v půl sedmé ráno na programu ČT Sport,” zve tým RunCzech: “Děkujeme Vám za podporu!” 

Web The Battle of The Teams 
Tisková zpráva ke stažení 
Video pozvánka s Danem Stachem
 

Související obrázky:

CPA

Similar Articles