Nacházíte se
Úvodní stránka > Motorsport > 24hodinovka roztočí kola

24hodinovka roztočí kola

Dobřanská 24hodinovka roztočí kola v sobotu 23. června

Nejtěžší závod terénních aut ve střední Evropě je tu. 24hours OffROAD Maraton odstartuje v sobotu 23. června ve 14:00 na Šlovickém kopci v Dobřanech. Posádky se pustí do 21. ročníku nejnáročnějšího boje sezony s technikou, počasím a fyzickými silami. Na trati budou tradičně soupeřit vozy v různých kategoriích, od letos velmi početné skupiny bugin po auta s více než dvoulitrovým motorem. Proti sobě se postaví i odlišné týmy. Nebudou chybět ostřílení borci s již prověřeným speciálem a větším zázemím, ale také malé týmy třeba se sériovým vozem, které bojují se stejnou vervou jako ostatní. Všichni mají stejný cíl – na konci jedinečného dobrodružství projet pod cílovou vlajkou. Celodennímu závodu aut budou předcházet dvouhodinovky motorek a čtyřkolek a na jednodušší trati závod dětí a mladších juniorů v jedné i dvou stopách.

 

Automobilové týmy jsou nyní ve víru pečlivých příprav. A mimo jiné přemýšlí, kdo se za volant posadí jako první – dobřanská 24hodinovka totiž tradičně odstartuje během ze Šlovického kopce k připraveným vozům dole na startu.

24Hours OffRoad Maraton Dobřany 2017. ROMAN TUROVSKÝ

 

Také letos se na výjimečné soupeření těší několikanásobný vítěz 24hodinovky KB System offroad team se svým speciálem K-2 Audi. „Červení“ se opět chtějí utkat o nejvyšší příčky. Mezi slabšími vozy svedou největší souboje Autocentrum Luňák, Wings team a Taurus, který letos přestoupil do speciálů. Na největší pohár amatérské třídy tak má políčeno West Bohemia racing se suzuki, ale na trati by se měly objevit i dva rumunské teréňáky ARO, které mu mohou zavařit. Offroadoví fanoušci jsou nesmírně zvědaví také na souboj speciálů do litru, které tvoří nejpočetnější kategorii. Za jejich volanty usednou i někteří motorkáři a čtyřkolkáři, kteří dopoledne odjedou svoje dvě hodiny. Loni a rok předtím se svojí buginou absolutně zvítězil Rostislav Plný pod křídly RP Interieru. Byl prvním pilotem vůbec, který se speciálem do litru ovládl 24hodinový dobřanský závod. Hattrick Plného letos neproběhne, protože výtečný pilot kvůli zranění nezávodí. Cestu k nejvyššímu titulu tak mají otevřenou ostatní posádky. Na špici výsledkové tabulky se nyní nachází Andy motors racing, Selm Morava racing, Aroma Gold team a Kovoděl Janča. Kdo zakusí hořkost porážky a kdo naopak slzy štěstí, se dozvíme v neděli 24. června ve 14 hodin. Srdečně zveme malé i velké fanoušky k trati a do depa, kde mohou sledovat týmy přímo v akci. 

 

24Hours OffRoad Maraton Dobřany 2017. ROMAN TUROVSKÝ

 

SOBOTA 23. ČERVNA
07:00 – 09:00 závod motorek (st. jun. 30 min.)
09:30 – 11:30 závod čtyřkolek (st. jun. 30 min.)

12:00 – 13:00 závod dětí a ml. juniorů

13:20 představení posádek aut

14:00 START 21. ROČNÍKU ZÁVODU AUT NA 24 HODIN

 

15:00 vyhlášení výsledků moto, quad, dětí a juniorů

15:30 živý koncert, který rozproudí krev v žilách 😊

NEDĚLE 24. ČERVNA
14:00 KONEC ZÁVODU AUTOMOBILŮ
14:30 vyhlášení výsledků

 

Registrace a další info na www.Offroadmaraton.cz.
Vstupné: 100 Kč/víkend, 50 Kč/neděle, do 15 let zdarma

 

O seriálu OffROAD Maraton

Seriál extrémních vytrvalostních závodů aut, motorek a čtyřkolek je složen z osmi klání v ČR. Pořádá ho 24 hours agency, spol. s r.o. Jedná se o otevřené mistrovství. Motorkáři a čtyřkolkáři jedou závody dlouhé dvě, tři a čtyři hodiny, auta čtyři, pět a deset hodin, přičemž vrcholem závodního umění je 24hodinovka v Dobřanech, která letos v červnu odjede svůj 21. ročník. OffROAD Maraton sdružuje závodníky od dětských po veteránské kategorie.Devatenáct let se na tratích prohání auta, 16 let motorkáři se čtyřkolkáři a 12 let děti a junioři. Více na www.Offroadmaraton.cz.

Kontaktní osoby:
Liběna Nová
, PR a média, tel. +420 602 214 888, email:nova@offroadmaraton.cz
Ondřej Nachtigall, ředitel závodu, tel. +420 602 362 007, email: nachtigall@offroadmaraton.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru