Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Olomouc otočila přípravu s Blanenskem, nasadila i bratry Kobylíky

Olomouc otočila přípravu s Blanenskem, nasadila i bratry Kobylíky

Olomouc – Po vzoru Mostu vyrukovalo Blanensko do přípravného utkání v Olomouci s gólmanem, který se aktivně zapojuje do rozehrávky a vytváří přečíslení. Role hrajícího brankáře se ujal český reprezentant Zdeněk Traxl. Hned vstřelil úvodní gól, ale Olomouc duel obrátila a zvítězila 6:4.

V poločase přitom prohrávala 0:3. „Čtyři kluci se mi omluvili, že jsou marod, takže nás moc nebylo. Poločas jsme prohráli, přestože jsme měli šance, nedávali jsme branky. Druhou půlku jsme však utkání otočili, hráli jsme dobře a proměňovali příležitosti, které jsme měli. Hosté přivezli výborného gólmana, který hrál i v poli, žádné ořezávátko,“ uvedl trenér olomouckého výběru Radek Sklenář.

Traxl, který před rokem nastupoval jako útočník na mistrovství Evropy v Chorvatsku, v blanenské brance vydržel celé utkání a v prvním poločase vychytal nulu. „Trénuji Černou Horu a občas vlezu do branky, abych kluky hecl. Něco chytnu, není to úplně top, ale mám asi z týmu největší zkušenosti. Zkusili jsme to, docela to klapalo na poprvé, ale pak došly síly, chyběla nabídka. Nezvládli jsme konec, o nic však nejde, je to příprava,“ hodnotil Traxl duel v Olomouci.

V domácím dresu nováčka DRFG Superligy malého fotbalu se čtyřikrát v kolonce střelců objevilo jméno Pavel Kryl. Ale jde o dva stejnojmenné hráče, z nichž jeden vstřelil hattrick a druhý přidal další zásah. „Je to taková rarita v našem týmu,“ usmál se Sklenář.

Olomouc se v přestávce odhodlala ke změně výsledku a připsala si cenné vítězství v přípravě proti čtvrtému celku premiérového ročníku celostátní soutěže. „První poločas jsme odehráli velice dobře, jenže pak domácí trošku změnili taktiku a nám došly síly. Nebyli jsme v top sestavě, jelo málo hráčů a kluci z Olomouce dobře presovali, pak nás trošku sfoukli,“ uznal Traxl.

Varianta s jeho nasazením v brance představuje velkou zbraň, především na velkém boskovickém stadionu. „Na velkém hřišti je to strašná výhoda, na malém to moc smysl nemá, do kombinace se těžko dostaneme, když bude na hřišti hlava na hlavě. Když však budeme prohrávat, dá se to určitě použít jako dobrá varianta,“ poznamenal blanenský hrající asistent trenéra Traxl.

Olomouc nasadila také hvězdnou posilu David Kobylíka. Mistra Evropy do 21 let, který v kariéře okusil zahraniční fotbalové soutěže v dresu francouzského Štrasburku, německého Bielefeldu, polské Polonie Bytom či slovenské Žiliny. „Bude s námi stoprocentně hrát. Chtěl po mně hned termíny Superligy, aby si to zařídil v práci,“ prohlásil Sklenář.

Hanáci vstoupí do celostátní soutěže malého fotbalu v pondělí 5. září utkáním v Pardubicích, čtrnáct dní na to se doma představí s Příbramí. „Dáváme dohromady tým a nechceme udělat ostudu. Hráči mají zájem, takže musím vybírat, nemá cenu, aby nás jezdilo víc než jen dvě pětky a jeden gólman. Z hráčů umí chytat třeba Lukáš Pagáč, který bude připravený, kdyby se něco stalo brankáři,“ doplnil olomoucký kouč.

Olomouc – Blanensko 6:4 (0:3)

Branky: 3x Pavel Kryl I, Pavel Kryl I, Petr Kobylík, Lukáš Pagáč – Zdeněk Traxl, Jakub Sedlák, Alois Zeman, Tomáš Jarůšek. Rozhodčí: Jan Tomiga – Patrik Horecký. Žlutá karta: Zdeněk Traxl (Blanensko).

Olomouc: Peter Kmecík – Martin Liška, Petr Kobylík, David Kobylík, Lukáš Pagáč, Pavel Kryl I, David Škoda, Pavel Kryl II.

Blanensko: Zdeněk Traxl – Daniel Koupý, Jakub Sedlák, Alois Zeman, Tomáš Jarůšek, Roman Zeman, Aleš Tatíček, Antonín Mazal.

Čtsa, Jaroslav Kára,

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru