Střídající Musa zachránil Slavii se Spartou remízu

Fotbalisté Sparty byli po devíti zápasech ve 295. derby pražských „S“ blízko výhře. V Eden ve slavném derby vedli po brance Benjamina Tetteha z osmdesáté minuty, remízu zajistil ve třetí minutě natavení Petar Musa. Slavia přesto počítá další ztrátu. Král podzimní části ligy přezimoval s šestnáctibodovým náskokem, ale po dnešku se její náskok na zatím stoprocentní Plzeň ztenčil na bodů osm.

Slavia po zimních odchodech některých opor zatím hledá podzimní formu. Za čtyři zápasy odevzdala soupeřům osm bodů a doma zdolal jen předposlední Opavu 2:0. Pro derby udělal trenér Trpišovský oproti zápasu na Slovácku řadu změn, k dispozici již měl uzdravené Bořila, Takácse a Ševčíka. 

Sparta v jarní části čeká na výhru a dnes k ní byla velmi blízko. Přesto nelze opomenout, že dnes zahrála dobře hlavně v prvním poločase. Po přestávka kralovala Slavia, přesto byla blízko další prohře.

Ale pěkný fotbal vyprodaný Eden neviděl. Derby toho divákům nabídlo hodně málo – spíše boj hlavně ve středu hřiště, hodně faulů a tvrdých střetů. Domácí vystřelili poprvé až po půlhodiny hry. Stanciu si ale zpracoval míč do značného úhlu a Heču nepřekvapil. Světlým bodem zápasu byla tvrdá rána Masopusta. Hečovi střela sice starosti nadělala, ale vyrazil ji na roh. Hosté, i když jsou v tabulce oproti soupeři hodně dole, vypadali sebevědomě. Po signálu ze standardky Hanckův střílený centr Kolář nedůrazně vyrazil jen k Tettehovi na hranici vápna, ale ten dlouho váhal a jeho ránu dokázal zblokovat jeden z domácích obránců. V závěru poločasu byli domácí aktivnější, ale Heču prakticky neohrozili.

To samé lze říci i o úvodu druhé půle a po třetím rohu v rychlém sledu Heča jen s obtížemi vyrazil tvrdou a přesnou ránu aktivního Ševčíka. V 52. minutě po chybě sparťanského gólmana střílel Ševčík do prázdné brány, ale těsně minul. Sparta se jen bránila, střela z otočky Stancia na zadní tyč těsně minula cíl. 

Hosté z protiútoku zahrozili. Tetteh se dostal přes Takácse a střílel do prázdné brány. Ale jeho radost trvala jen krátce. Po shlédnutí videa rozhodčí  pro strčení oběma rukama Tetteha do Takácse gól neuznal. Když to již vypadalo na remízu tak Tetteh, tentokrát čistě, utekl Takácsovi podruhé, svého strážce si posadil na zem, střelu otřel o jeho záda a Kolář byl bezmocný. ¨

Sparťané však těsné vedení neudrželi. Ve třetí minutě nastavení po zbytečné standardní situaci, kterou zavinil Hložek, střídající Musa hlavou vyrovnal na konečných 1:1. 

Slavia Praha – Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 90. Musa – 80. Tetteh. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kříž. ŽK: Traoré, Olayinka, Bořil, Musa – Krejčí, Štetina, Dočkal. Diváci: 19370.

Sestavy:

Slavuia Praha: Kolář – Coufal, Takács, Kúdela, Bořil – Masopust (82. Hellebrand), Traoré, Stanciu (82. Júsuf), Ševčík, Olayinka – Tecl (71. Musa).

Sparta Praha: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Plavšič (76. Hanousek), Sáček, Dočkal, Krejčí (53. Mandjeck), Hložek – Tetteh (86. Kozák).

Související obrázky:

CPA

Similar Articles