Dnes v odpoledních hodinách odcestovala česká výprava na mistrovství Evropy do Amsterdamu. V první skupině bylo hned několik medailových nadějí. Jak se naši reprezentanti cítí dva dny před kontinentálním šampionátem?

Stříbrnou medaili z Curychu jede obhajovat oštěpař Vítězslav Veselý, který zatím v letošní sezóně svými starty hodně šetřil a jeho forma je tedy velkým otazníkem. „Po zdravotní stránce se momentálně cítím dobře. Před mistrovstvím Evropy jsme potrénovali. Na olympijském stadionu v Amsterdamu jsem ještě nezávodil. Uvidíme, jaký bude sektor.Kvalifikace mimo stadion pro mě bude též premiérou. Je dobré, že jedeme na mistrovství Evropy ve třech. Stejně na tom budou také Finové a Němci, kteří bývají tradičně silní. Největším favoritem je pro mě Thomas Röhler. Jeho výkony zatím vyčnívají nad ostatními,“ řekl Veselý.

Svou smůlu na velkých seniorských akcích bude chtít protrhnout jeho tréninkový kolega Jakub Vadlejch, který měl velmi dobrou formu v úvodu sezóny, kdy dokonce vévodil světovým tabulkám. Poté se na jeho výkonnosti trochu podepsalo cestování mezi jednotlivými starty. Před evropským šampionátem je ovšem velmi dobře naladěn. „Tři týdny jsem nezávodil, takže se moc těším. Měli jsme čtrnáct dní na to, abychom přitrénovali v posilovně, něco jsme také naběhali a zapracovali na technice. Chci se hlavně dostat do finále a tam se uvidí. Velmi zajímavá bude kvalifikace, protože se má házet v parku. Uvidíme, jaký organizátoři připraví povrch,“uvedl jeden z kandidátů na cenný kov.

Na své první mistrovství Evropy pod otevřeným nebem odcestovala výškařka Michaela Hrubá. Ta dokázala v letošní sezóně hned dvakrát skočit 193 centimetrů a ani ona není bez šancí na velmi dobrý výsledek. Navíc svěřenkyně Aleny Nezdařilové již několikrát dokázala, že se umí na velké mezinárodní závody dobře připravit. „Na závody se moc těším. Startovní pole bude velmi kvalitní. Je nás tam hodně okolo 195 centimetrů. Pokud se dostanu do finále a skočím si osobák, tak budu spokojená. Kotník už mě téměř nebolí. Před ME jsme byli na soustředění v Nymburce, kde jsem se dostávala hlavně do pohody a cítím se dobře připravena,“neskrývá optimismus.

zdroj: www.atletika.cz/ foto:CPA

Související obrázky:

CPA

Similar Articles