Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Praha hostí mistrovství Evropy do 21 let v malém fotbalu. Češi chtějí medaili

Praha hostí mistrovství Evropy do 21 let v malém fotbalu. Češi chtějí medaili

Praha – Svátek malého fotbalu už se pozvolna valí na Prahu. Ve dnech 15. až 17. července se na Vyšehradě uskuteční historicky první ročník mistrovství Evropy do 21 let na území České republiky. Domácí výběr se v základní skupina A utká se Slovinskem, Maďarskem, Německem a Itálií.

Stavitelé národního týmu do 21 let v malém fotbalu vytvořili osmnáctičlennou nominaci na přípravný kemp. Ve finálním kádru bude o tři fotbalisty méně. V pondělí 11. července se hráči přihlásí na srazu v Hotelu Baroko v pražských Malešicích. Ve středu odpoledne čeká reprezentaci generálka se Slovenskem.

Ve čtvrtek ráno pak realizační tým oznámí, která trojice tým opustí. „To je jediná věc, jež mi vadí. Brát někomu jeho sportovní sen není úplně to, co chci dělat, ale chápu, že rozhodnutí musí přijít. Věřím, že k němu přistoupíme naprosto zodpovědně, bude to však těžké,“ uvedl vedoucí reprezentace a generální manažer Petr Brejla.

Osmnáctka hráčů zastupuje sedm z osmi oblastních svazů, které se představily v premiérovém ročníku DRFG Superligy malého fotbalu. Chybí jen Příbram. „Celostátní soutěž přinesla významné měřítko pro finální nominaci. Chceme, aby hráči aktivní v malém fotbalu a především v Superlize měli možnost za odměnu reprezentovat Českou republiku i v juniorské reprezentaci,“ přiblížil Brejla.

Kostru mužstva tvoří hráči, kteří za poslední rok oblékli dres české jedenadvacítky a podíleli se na vítězstvích v přípravných zápasech. Češi dvakrát zdolali Slovensko a jednou Německo. „Hráčů na výběr pro národní celek jsme měli daleko víc, ale bylo pro nás důležité, aby zůstalo minimálně šedesát procent z původní sestavy, která už hrála se Slováky a Němci. Chtěli jsme převést výbornou partu a především rodinou náladu tohoto týmu i na mistrovství Evropy. K šedesáti procentům ověřených hráčů jsme přidali čtyřicet procent fotbalistů, kteří vylétli v DRFG Superlize malého fotbalu, a měli by rozhodně svou kvalitou tento tým ještě zvednout,“ objasnil výběr vedoucí reprezentace.

V pátek a v sobotu odehraje český výběr vždy dvě utkání základní skupiny A. Ve skupině B se představí Slovensko, Chorvatsko, Rumunsko a Bulharsko. „Nemůžeme říct, že někoho známe, také Němci na šampionát přivezou úplně jiné složení než v zimě do Milovic. Nevyhovoval jim náš styl a takhle budeme přistupovat ke každému soupeři. Chceme se soustředit na naši hru, která nás zdobí,“ podotkl Brejla.

Do semifinále postoupí vždy dva nejlepší celky. Víkendové duely české reprezentace přenáší televizní kanál ČT sport. „Máme medailové ambice. To je naše povinnost vzhledem k tomu, jak dlouho naše jedenadvacítka funguje a jaké kvality máme,“ uzavřel generální manažer výběru.

Česká nominace na kemp

Brankáři: Václav Šlégr (Most), Dominik Kunický (Brno).

Obránci: Jan Hloch, Michal Mezník (oba Brno), Petr Hulinský, Břetislav Tvrzník (oba Praha), Lukáš Haspra (Most), Jan Rosůlek (Pardubice).

Záložníci: Tomáš Mařík, Adam Kraus (Praha), Pavel Blaha (Blanensko), Ladislav Mužík (Pardubice), Michal Dosoudil (Milovice), Matěj Koudelka (Most).

Útočníci: Adam Širůček (Blanensko) Jan Krátký (Milovice), Daniel Kavka (Jihlava), Dominik Čáň (Pardubice).

Zápasy České republiky na Euru:

Pátek 15.7.:

12.15: Česká republika – Slovinsko

19.45: slavnostní zahájení mistrovství Evropy

20.15: Česká republika – Maďarsko

Sobota 16.7.:

10.00: Česká republika – Itálii (živě ČT sport)

18.00: Česká republika – Německo (živě ČT sport)

Neděle 17.7.:

9.00: první semifinále

10.15: druhé semifinále (živě ČT sport)

13.30: finále (záznam ČT sport)

Čtsa, Jaroslav Kára, tiskový mluvčí Asociace malého fotbalu České republiky

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru