Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Schick přestupuje do Sampdorie

Schick přestupuje do Sampdorie

Patrik Schick přestupuje do italské Sampdorie Janov. Mladý střelec v úterý odcestoval ze soustředění A-týmu v Bad Leonfeldenu a ve středu absolvoval vstupní lékařskou prohlídku v Itálii. Kluby nebudou transferovou částku na základě vzájemné dohody konkretizovat.

Patrik Schick, kterému by za necelých dvanáct měsíců vypršel na Letné kontrakt, strávil poslední sezonu v týmu Bohemians Praha 1905. Celkově odehrál v nejvyšší české soutěži 31 zápasů, vstřelil 8 branek a připsal si tři asistence.

Po odchodu útočníka reprezentační „jednadvacítky“ má trenér Zdeněk Ščasný k dispozici stále široký výběr útočníků. V Rakousku se pod jeho vedením momentálně připravují David Lafata, Lukáš Juliš, Kehinde Fatai a Matěj Pulkrab, na hrotu může nastupovat také Josef Šural. K mužstvu se navíc připojil Martin Nešpor, kterému se v uplynulém ročníku střelecky dařilo při angažmá v Polsku.

Po Ladislavu Krejčím je Patrik Schick druhým sparťanem, který se v tomto transferovém období rozhodl pro přestup do Itálie. Sampdoria, v jejímž dresu působí například Roberto Soriano či Milan Škriniar, skončila v minulé sezoně Seria A na patnáctém místě.

Patrik Schick: Rozhodl jsem se jít si za svým snem

Jak těžké je loučení pro sparťanského odchovance?

Na jednu stranu mi je to líto, protože jsem ve Spartě od svých jedenácti let a teď ji po devíti sezonách opouštím. Navíc tu mám kamarády, takže je to trochu smutné. Na druhou stranu se do Itálie těším, zahrát si venku byl můj sen.

Ve Spartě ses ještě trvale neprosadil, nelákalo tě to třeba na rok zkusit?

Samozřejmě jsem o tom přemýšlel. Nabídka, která přišla, byla ale pro obě strany hodně výhodná a podruhé by přijít nemusela. Minulá sezona mi vyšla, a kdo ví, jak by vypadala ta nová ve Spartě. Nemusel bych hrát, mohl bych se zranit… Rozhodl jsem se jít si za svým snem.

Co ty a italský fotbal? Jak ti bude sedět?

To asi ještě nedokážu říct, ale pamatuji si, že na mládežnických turnajích se mi proti italským týmům dařilo, dal jsem gól Juventusu nebo Interu. Budu se muset rychle přizpůsobit a třeba to přenesu i do dospělého fotbalu.

Už jsi měl možnost mluvit s vedením klubu? Jaká konkurence tě čeká?

Konkrétně o své pozici jsem s nikým nemluvil, ale přirozeně jsem si věci zjišťoval. Psali jsme si s Lukášem Zimou z jednadvacítky, který hraje za sousední CFC. Co se týče konkurence, jsou tam zvučná jména. Cassano, Luis Muriel, Quagliarella a další.

A co italština?

Zatím akorát buongiorno…

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru