Nacházíte se
Úvodní stránka > Fotbal > Martin Latka odchází ze Slavie

Martin Latka odchází ze Slavie

PRAHA – Ve Slavii končí dlouholetý kapitán, ikona klubu a obránce Martin Latka. Klub se dohodl s jednatřicetiletým zadákem na ukončení smlouvy.

„Martin Latka je oprávněně jednou z klubových legend. Byl jako hráč či kapitán u největších slávistických úspěchů a současně pomáhal svými výkony zachraňovat Slavii v nelehkých časech posledních let. Od všech příznivců Slavie si zaslouží uznání a respekt,“ uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Děkujeme mu za jeho dlouholeté služby, přejeme mu hodně štěstí v další kariéře a věříme, že se jednou vrátí do klubu třeba jako trenér mládeže. Bylo mi ctí se s ním osobně rozloučit a rozcházíme se jako přátelé,“ doplnil Jaroslav Tvrdík.

„Slavia se mi neopouští lehce, ale něco končí a něco nového začíná. Klubu, klukům v kabině a fanouškům přeji, ať si pohárovou sezonu užijí, a ať se Slavia posune tam, kam skutečně patří,“ vzkazuje dlouholetý kapitán Slavie Martin Latka. „Chtěl bych také poděkovat panu Tvrdíkovi za velmi vstřícné a férové jednání,“ dodal Latka. Martin Latka ukončil své třetí angažmá v sešívaném.

Kapitán Slavie poprvé přišel do klubu v roce 2003 z Českých Budějovic a od té doby na české půdě nastupoval výhradně v barvách našeho klubu. Podruhé zamířil do Slavie důrazný stoper po návratu ze zahraničí v létě 2011 a zůstal v Edenu rok a půl. Za tu dobu stačil vstřelit Spartě dva góly, vybojovat si start za národní mužstvo a stát se i hráčem měsíce. Třetí a zatím poslední angažmá v červenobílém začalo v červnu 2014 a trvalo dva roky. Latka patřil k oporám sešívané defenzivy, odehrál za Slavii 168 ligových zápasů a v nich vstřelil celkem 13 branek. Zajímavostí pak může být, že až na jeden gól v Příbrami v září 2005, se Latka prosazoval pouze na domácí půdě. V červenobílém dresu získal dva mistrovské tituly a za Slavii nastoupil i k 20 zápasům evropských pohárů. Prošel všemi mládežnickým reprezentacemi, v roce 2003 hrál na MS hráčů do 20 let, později byl kapitánem jedenadvacítky, ale o ME 2007 kvůli zranění přišel.

Čtsa, zdroj: www.slavia.cz

Související obrázky:

Similar Articles

Nahoru